tiistai 28. kesäkuuta 2016

Kanalan siivousta kaatopaikalle

Juhannus menikin siivotessa kanalaa. Ja siitä tulikin vähän isompi homma, kun levytettiin kaikki seinät uudestaan. No pari päivää siinä meni ja nyt on kyllä taas niin siisti kanala että!
Mitään muutoksia ei muuten kanalaan tehty, toimivaksi se on tullut todettua, mutta kesäkanala olisi seuraava projekti. Nimittäin tipuja alkaa olla lähemmäs neljäkymmentä ja isoimmat jo melko isoja (mutta ei ihan vielä teuraskoossa) ja tilat alkaa käydä ahtaaksi, vaikka vaan yöt tuolla ovatkin (kukko nimittäin alkaa kiekumaan kolmelta aamulla, totesin kun kerran jäi luukku auki ja kanat olivat yölläkin ulkona). Olisi hyvä jo tänne voisi jättää vain kukon ja kanat pienten tipujen kanssa. Tipuja voisi sitten siirtää kesäkanlan puolelle sitä mukaa kun kasvavat.


Seuraava homma olikin viedä vanhat seinät kaatopaikalle (siis jätekeskukseen, eihän ne enää mitään kaatopaikkoja ole) ja se on kyllä sellainen paikka että minun ei pitäisi mennä sinne ollenkaan.
Minulla nimittäin tekee pahaa katsoa mitä kaikkea ihmiset kaatopaikalle tuovat. Nytkin sinne kuskasi yksi pariskunta ihan ehjää valkoista hyllyä, ihan varmasti joku olisi sen ilomielin hakenut jos ilmaiseksi olisi saanut. Ja varmasti tarpeeseenkin.
Kaatopaikaltahan ei saisi enää nykyään mitään ottaa, mutta tunnustettakoon että lähti sieltä yksi sadanlitran saavi ja aivan ihana iso punottu kukkakori mukaan, ei vaan voinut vastustaa.
Kaikkihan ei toki tiedä että on olemassa kanavia joiden kautta voi hävittää itselle tarpeetonta tavaraa, ja että moni hakee ne ihan kotoa, sen sijaan että itse joutuisi ne kaatopaikalle kuskaamaan.
Sitten on ihmisiä jotka eivät tajua että joku voi todella tarvita sitä halpaa vanhaa lastulevyistä kirjahyllyä, kun uuden saa neljälläkympillä. Kun ei vaan itse ole koskaan kohdannut puutetta, ei ehkä ymmärrä että kaikilla ei vaan ole varaa siihenkään. Ja että se köyhyys ei aina ole oma syy. Tai itse asiassa se hyvin harvoin on oma syy. Tuskin kukaan vapaaehtoisesti on köyhä.
Sitten on niitäkin jotka mieluummin vievät sen tavaran kaatopaikalle ja vaikka maksavat siitä että sen saa sinne viedä ja näkevät sen kuljetuksen vaivan, kuin antavat sen jollekin tarpeeseen. Eihän kukaan muu saa hyötyä toisen roskista!

Mutta jospa sukupolvi kerrallaan alettaisiin ymmärtää kierrätuksen tärkeyttä.

3 kommenttia:

  1. Mulla on emokana tipujensa kanssa yöt kanalassa, ja muut kanat ja kukko ovat ulkotarhassa yöt.. yksi yö jätin vahingossa oven auki. En normaalisti häirinny kukon aamulauluista mutta tuona aamuna se tuntui tulevan todella läheltä.. ja siellähän se ulkooveni takana kiekui ilmeellä "ai säkin oot jo hereillä"

    VastaaPoista
  2. Minusta on ihanaa, että kierrätys on lisääntynyt. Itsekin seuraan jatkuvasti FB:n lahjoitetaan palstaa ja muutaman kiinnostavan esineen olen sitä kautta löytänyt. Toivottavasti ihmiset oppisivat hyödyntämään tällaisia kierrätyskanavia kaatopaikkojen sijaan.

    VastaaPoista
  3. Meidän kunnan jätepisteeltä työntekijät antaa ottaa tavaraa. Viimeksi otin kukallisen emaliastian. Mutta se minua tympäisee, ettei ihmiset lajittele. Meillä on mökkiläisten kanssa yhteisroskis ja sinne työntää samaan pussiin kaljatölkit, maitopurkit, ruuantähteet ja kaikki. Mies ei anna mun sanoa asiasta, ettei mene välit. En tiiä käyttäytyvätkö kaupungissakin noin vai onko muka työlästä viedä kauppareissulla roskat lajittelupisteeseen. Niinhän mekin teemme läpi vuoden. Mur!

    VastaaPoista