keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Vähän myöhässä

Nyt tulee toukokuun kuukauden kuva vähän myöhässä. Ei vaan kertakaikkiaan ole ehtinyt tietokoneelle, sen verran on säät hellinyt ja pihahommat kutsunut.
 Maisema on vihertynyt huomattavasti jo tuosta.
Kilit on kasvaneet kovasti (jo tästäkin kuvasta). Pukkikili kaksoset kannon päällä ja kuttukili vieressä, se on tullut ihan emoonsa, koko ajan pitäisi olla paijaamassa. Toivon kovasti että sille löytyy koti jostain, en tiedä miten sen voisin syksyllä teurastaa. Vaikka voi se olla vaikeaa noiden pukkienkin kohdalla, varsinkin tuo musta on symppis. Toivoa vaan saattaa että ne muuttuu vähän enemmän ärsyttävimmiksi ja vähän vähemmän söpöiksi syksyyn mennessä. Niin kuin tipuillekin käy.
No onneksi sitä ei tarvitse vielä miettiä.

Sen sijaan pitäisi alkaa miettiä niille laidunta, vähän pitäisi pajukkoa raivata, että saa sähkölangat sinne sekaan mahtumaan. Mies värkkäsi myös auton jälessä liikuteltavan laidunkatoksen. Katto ja lattia siinä jo on, seiniin saa nyt alkuun välttää pressut, on sen verran kallista tuo vaneri että saa jäädä odottamaan otollisempaa hetkeä.

Kasvarissa ja kasvimaallakin olen touhunnut. Olen saanut melkein kokonaan kasvarin sisältä maalattua. Ja sitten pitäisi vielä toiseenkin kertaan. Pakko kuitenkin yrittää saada valmiiksi ennen kuin pääsee istuttamaan tomaatit ja muut. Sain äitienpäivän alla tuommoisen isomman muovikasvarin, entiset kun oli aika lopussa. Laitoin sen kasvihuoneeseen ja vein kaikki kasvit sinne ja patterin myös. Eipähän tartte koko kymmentä neliöö lämmittää. Kesäksi sen voi laittaa ulos ja sinne sopii passelisti mausteet ja muut pienemmät. Pitää vaan keksiä hyvä paikka tai miten sen saa laitettua riittävän tukevasti ettei tuuli vie.

Kasvimaalle kylvin jo porkkanaa, sipulia, härkäpapua, persiljaa ja kehäkukkia. Kasvarissa on pottuja multapusseissa.
Kukkapenkkiin laitoin suorakylvettäviä kesäkukkia. Onneksi älysin katsoa säätiedotuksen ja kylvää kaikki juuri ennen sateita, eipähän tarvinnut kastella.
Huomenna pitäisi taas paistella auringon, joten pääsee takaisin pihahommiin.

1 kommentti:

  1. Hieno idea tuo pieni kasvihuone isomman sisällä :) Minä olen vaan peitellyt tomaatteja harsolla...

    VastaaPoista