tiistai 1. maaliskuuta 2016

Maaliskuun kuukauden kuva

 Aivan mahtavista ulkoilu ilmoista ollaan saatu nauttia, harmi vaan että kovin vähän ollaan kuitenkaan ehditty olla ulkona. Kasvariin olisi ihana mennä tämmöisinä päivinä juomaan vaikka kaakaota, se vaan on niin täynnä tavaraa, että ovelta saa vain katsella.
 Saattaisko olla, että meillä vähän lämpö vuotaa jostain kohden kattoa? No eipähän tartte runsaslumisina talvinakaan miettiä mitään lumien tiputtelua, ei ne siellä pysy kuitenkaan.
 Mehiläiset toivottavasti jaksavat vielä hetken aikaa majailla mökissään ennen puhdistuslentoa. Toissa vuonna, kun oli myöskin kohtuu vähäluminen talvi, mehit kävi lentelemässä jo 7.3, olin merkannut että pesän edusta oli jo paljaalla maalla. Vielä toivottavasti lunta riittää täksi kuukaudeksi.
Ensimmäiset kylvöt itivät jotenkin tavattoman hitaasti. Olenkin pikkuisen perehtynyt kuukalenterin mukaan viljelyyn ja olin tietysti just aivan väärään aikaan laittanut nämä kylvöt. Saattaahan silläkin tietysti olla vaikutusta, että tänä vuonna en saanut järjestettyä niin hyvää pohjalämpöä näille, kuin aikaisempina vuosina. No seuraavat otolliset päivät kuun suhteen olisi 10-11.3 joten silloin menee tomaatit ja muut kylvöön, pitää järjestää niille myös paremmin pohjalämpöä. Silloin pitää myös koulia nämä ensimmäiset kylvöt omiinsa. On muuten todella vaikeaa ollut pitää itsensä pois siemenhyllyiltä, saatika nettikaupoista. Onnkesi krooninen rahapula vähän hillitsee.

3 kommenttia:

 1. Kasvihuoneeseen minäkin menisin mieluusti teelle ja ruukkuja noutamaan, mutta ovi on jäätynyt kiinni :(

  VastaaPoista
 2. Eipä ole meilläkään kasvariin asiaa; ovi ei aukea! Keväämmällä sitten!

  Ajattelin kans kokeilla laittaa tomaatit tuolloin 10:nen päivän tienoilla. Josko siinä olis jotain taikaa, tuossa kuukalenteri touhussa.

  VastaaPoista
 3. On niin ihana kun saa ruveta istuttamaan taimia ja suunnittelemaan puutarhaa, vaikka vielä on paksusti lunta. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista