maanantai 1. helmikuuta 2016

Kuukauden kuva ja mysteeri siemen

Tässäpä kuukauden kuva, hirveesti ei maisemat ole kuukauden takaiseen muuttuneet, lunta on vain pikkuisen enemmän (eikä paljon vieläkään).
Ihan vielä en ole ensimmäisiä kylvöjä tehnyt, mutta siementilaus lähti menemään hyötykasviyhdistykselle. Tulikin tilattua astetta reilummin, en minä muuten, mutta tilattiin äitin kanssa paljon yhdessä, niin raski ottaa kokeiluun paljon sellaista mitä ei olisi ehkä muuten ottanut.

Siemenlaatikkoa penkoessani löysin pussillisen merkitsemättömiä itse kerättyjä simeniä. Muistan kyllä hyvin selvästi keränneeni ne ja muistan myös että en hetinyt juuri silloin merkkaamaan mitä pussissa on. Muistini sanoo myös että ajatelleeni että ei hätää, en kyllä unohda näitä, koska en tainnut muita siemeniä kerätä viime vuonna. Mitä muistini ei sitten kerro on, mitä ne simenet varsinaisesti ovat.
 Olempa jo useamman päivän miettinyt mitä ne on, olen mielessäni käynyt kaikki meidän pihan koristekasvit läpi, enkä kertakaikkisesti keksi mistä kasvista ne on. Itse siemenet on pieniä, ehkä porkkanan siemenen kokoisia ja ne olivat pienien kuivuneiden kukkien sisällä. Kun kukkia hankasi rikki niistä lähti sitrusmainen tuoksu. Ei meillä mitään sitruunamelissaa tai vastaavaa ole.
Ainut mikä voisi olla edes pienesti mahdollista olisi syreeni, mutta ei kukat minusta ihan syreenille tuoksunut, vai muuttuuko niiden tuoksu paljonkin kuivuessaan? Nyt lukijani pistäkääs villejä veikkauksia tulemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti