lauantai 23. toukokuuta 2015

Hautova kana ja murtunut varvas

Meille tulee tipuja! Jos kaikki menee hyvin niin viikolla 24 pitäisi kuoriutua tipuja, kun yksi kana päätti vihdoin alkaa hautomaan. Olen jo viikon tai parin ajan katsonut sitä samaa kanaa että hautooko se mutta on aina tullut pois pesästä, vaan vihdoin odotus palkittiin ja jäi sinne pysyvästi. Kymmenen munaa jätin sille alle ja merkkasin ne lyijykynällä, kun tahtovat näköjään yrittää samaan pesään munimaan. Nyt pitäisi alkaa opiskelemaan tipujen hoitoa, vaikka toivottavasti kananen hoitaa itse suurimman työn.
Hautovan kanan varvas ei ole murtuntu, mutta minun on, ainakin luultavasti. Suutuspäissäni potkaisin sellaista lasten polkutraktoria. Ilmeisesti se oli kovempaa tekoa kuin minun varvas, vaikka muovia olikin. Nyt olen sitten linkuttanut muutaman päivän, kun ei ole sisälläkään malttanut pysyä.
Muuten ilmat on noin yleisesti ottaen olleet aika kehnot, vettä tulee sen verran säännöllisesti, että eihän tämä meidän savimaa kuiva ollenkaan.

Kääneettiin uusi puolen aarin perunapelto, mutta saa nähdä pääseekö sinne perunaa ollenkaan istuttamaan kun on niin märkää. Olis voinu luulla suolla kävelelvänsä, eikä pottupellolla. Pientä ojaakin kaivettiin sinne päähän vähän kuivumista jouduttamaan, että jospa se siitä.

Kasvimaalla on vähän kuivempaa ja kylvin jo porkkanat ja persiljaa ja sipuliakin laitoin kolmea sorttia. Tehtävää ulkona olisi kyllä ihan hullun lailla, mutta tuo sää ei suosi aina ulkona olijaa ja silloin kun on hieman parempi ilma on sinne tietysti mentävä (kipeästä varpaasta huolimatta) ja sisällä käydään vain nukkumassa.
Muuten meillä on tapahtuntu kaikkea jännää, mutta niistä kerron vasta hieman myöhemmin, ne jännät kun just nyt työllistää sen verran että ei turhia kerkiä koneella roikkua.

2 kommenttia:

  1. No voihan varvas! Toivottavasti paranee pian!
    Kanaemo kyllä hoitaa tipunsa, ei paljoa tarvi ihmisen huolehtia.
    Meillä kans pellot ihan lillua. Riisin viljelijäksi varmaan pitää ryhtyä!

    VastaaPoista
  2. Nyt mua jännittää, mitä jännää teillä tapahtuu :) Jään kuulolle, jospa joku päivä kerrot, mitä puuhailette

    VastaaPoista