maanantai 23. maaliskuuta 2015

Keväinen mieli

Paprikat, chilit, vesimelonit on koulittu omiin ruukkuihin. Tomaatit pitäisi myös alkaa laittamaan omiin ruukkuihin. Kesäkurpitsat nostaa päätään mullasta ja vielä kunhan mustasilmäsusannat itäisivät myös pääsisi seuraavat kylvöt tekemään. Vielä on tosi paljon kylvämättä, joten täytyisi alkaa viritellä lisää tilaa taimille.
Taimet nauttivat kevätauringosta.

Kovasti haluaisin alkaa ensi kuun alussa sitä kasvihuonetta rakentamaan, mutta kun tässä on vähän ylimääräisiä menoja ollut noiden uusien tulokkaiden takia, eikä miehelläkään ole vieläkään työt alkanut, joten saa nähdä miten sen asian käy. No jos ei niin tehdään sitten taas jotain väliaikaista rakennelmaa tomaateille ja muille.
Avomaankurkuille ja vesimeloneille tosin ajattelin tehdä ulos taas lämpöpenkin ja katsoa miten käy, ainakin viime kesänä tekivät hyvän sadon kurkut vaikka kesäkuu olikin ihan älyttömän kylmä.

Viime vuosi oli melkoisen raskas, mutta tänä vuonna tuntuu että omavarisuus tavoitteet ovat nytkähtäneet reilusti liikkeelle. Ollaan kanat saatu ja sarvitraktorikin ja keväälle on jo sovittu naapuriapua pellon raivaukseen. Kasvihuonekin kyllä valmistuu, tosin ei kyllä ihan varmasti kevääksi mutta kesän aikaan kuitenkin.
 Asiat tuntuu jotenkin vaan järjestyvän. Olo on ihanan keveä ja mieli keväinen!

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että asiat järjestyy. Tuo pellon raivaus vaikuttaa tosi mukavalta! Minäkin vähän mietin, että pyytäisin jotakuta kyntämään pienen läntin metsäpalstalla perunamaaksi. Sellainen sähkölinjan alus, joka vaikuttaa maana varsin rehevältä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sähkölinjan aluset onkin hyvä käyttää kasvimaanakin, kun puitakaan ei siellä oikein voi kasvaa. Tuo pajukkohan meillä teettää ongelmaa kun ovat jo niin valtavia ryteiköitä että kone voima helpottaa kummasti niiden poistamista, käsin taitaisi jäädä tekemättä.

      Poista