sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Lisää siemeniä

Sain vihdoin ostettua loput suunnitelluista siemenistä, eli puuttuvat tomaatit ja herneet. Jotakin vanhoja siemeniä löytyy myös.
Herneistä otin Kelvedon Wonderia ja Gigante Svizzero ja onwardia näkyi vajaa pussi olevan kotona, katsotaan miten riittävät, ostetaan sitten lisää jos tilaa jää.
Tomaatit olikin vähän ongelmallisia, kun halusin ehdottomasti luumutomaattia. Hyötykasviyhdistyksellä niitä ei ollut ja en olisi millään halunnut tilata, onneksi kiertely paikallisissa paikoissa tuotti jonkinmoisen tuloksen. Vaikka tarkoituksenani oli etten osta niitä F1 lajikkeita, koska tarkoitus onlisi myös kerätä jotain siemeniä talteen, jouduin kuitenkin tyytymään sen luumutomaatin kohdalla Olivade F1 lajikkeeseen. Ostin myös kirsikkatomaatti Sweetbabyn ja sellaisen kuin Andine Comue, en kyllä tiedä oliko tuon viimeksi mainitun ostamisessa mitään järkeä kun pussissa oli vain 2-3 kasviin siemeniä ja se pussi maksoi 3,70! Jospa ne ainakin itäisi ja tuottaisi hedelmääkin.
Vaan pitihän sitä ostaa jotain kukkiakin, kun laittoivat tarjoukseen 5 pss 2 eurolla. Ajattelin vähän laajentaa viime vuonna aloittamaani kukkaniittyä joten siihen otin jotain, mutta ajattelimpa laittaa myös jotain kesäkukkiakin, niitä kun ei vielä tähän asti ole tullut ostettua, joten ajattelin että jospa sitten itse kasvatamalla jotain edes.
Jos vielä nyt malttaisi olla kovin paljoa ostamatta, ainakaan mitään esikasvatettavia, eiköhän nuo tilat täyty ihan hyvin noistakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti