lauantai 3. tammikuuta 2015

Kuukausi kahdellasadalla

Olipas Taajamafarmarin Maija keksinyt rueta nuukailemaan tammikuun. Ja pitihän se sitten minunkin ylipuhua mies nuukailuun mukaan.
Eli tarkoitus olisi selvitä kuukausi (tai tarkemmin neljä viikkoa) 200 eurolla. Meidän perheessä ei kyllä mitenkään päästäisi tuohon sataseen, mutta 50 euroa per viikko on sopivan tiukka, mutta äkkiä laskettuna sillä saadaan ostettua kaikki tarpeellisin.

Ruoan suhteenhan me ei olla vielä millään tasolla omavaraisia, mutta perunoita on vieläkin omia! Sipulitkin riittivät joulukuuhun. Pakkasessa on vielä hieman lihaa, viikoksi tai kahdeksi. Sitten kun lihat loppuu voikin vähän enemmän joutua miettimään ostoksia.
Eilen käytiin siis tuhlaamassa suurin osa viikon ruokabudjetista. Mukaan kaupasta lähti maitoa, kermaa, juustoa, appelsiinia, leipää, voita, astianpesuainetta, spagettia ja iso paketti jauhelihaa.
Vielä joutuu ostamaan maitoa ja lepää, niillä pitäisikin sitten taas selvitä ensi viikon perjantaihin.
Nomaalisti meillä menee ruokakaupaan noin 400-500 euroa arviolta, jossa on tietysti mukana kaikki markettitavara, eli myös hygieniatuottet ja pesuaineet.

Sinänsähän tämä on ihan järjetöntä, koska vielä vajaa vuosi sitten meillä oli oikeasti tilanne missä ruokaan ei todella ollut tuon enempää käytettävissä, monesti vähemmänkin. Ja olin todella ahdistunut siitä.
Toisaalta nythän tämä ei ole pakollista vaan vapaaehtoista, kummasti se tekee asiasta siedettävämpää. Nyt myös tietää että rahaa on hieman enemmän käytettävissä ja sitä jää myös muihin menoihin. Eikä meillä nälkää rueta näkemään tämän kokeilun takia, jos pahalle näyttää sitten venytetään budjettia, mutta tiukkana yritetään olla.
Mieshän on taas siis lomautettuna, mutta itse olen onneksi äitiyslomalla joten tulot kotihoidontukeen (jolla olin vielä viime talvena) verrattuna ovat onneksi joitakin satasia suuremmat.

Yritän viikottain raportoida miten on budjetti käytetty, onko mennyt yli vai onko peräti jäänytkin rahaa.

8 kommenttia:

 1. Jännittävä projekti, ja se on varmaan ihan totta, että nuukailu on hauskempaa, kun se on vapaaehtoista.

  VastaaPoista
 2. Vähän tässä jännittää itseäkin, saas nähdä kaatuuko tämä jo toisella viikolla.

  VastaaPoista
 3. Hienoa että olette lähteneet mukaan! Meillä ruokavarasto on pikemminkin lisääntynyt kuin vähentynyt, vaihdoin 20 kananmunaa risukranssiin kun omat kanat ovat munintatauolla ja mies ampui eilen kauriin josta tuli taas lisää lihaa.

  Syötiinkin tänään kauriinlihapihvejä mediumina, päälle lohkoperunoita ja uunijuureksia. Kuulostaa todelliselta nuukailulta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän sitä pitänytkään ruuan laadussa nuukailla :) Pitääköhän ruetakin vaihtamaan noita hunajia ruokaan..

   Poista
  2. Ilman muuta! Hunajapurkista pizza. :D Hyvä markkinointi-idea.

   Poista
 4. Meilläkin menee normaalisti ruokaostoksiin 400-500e/viikossa. Olisikin mielenkiintoista kokeilla selvitä vähemmällä, mutta haasteita siihen tuo myös maidoton ja munaton ruokavalio allergia syistä ja viljojen välttely. Pitää pistää kumminkin haaste korvan taakse!

  http://pienenpienitalo.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo nyt on huomannut että oikeasti tuon ruoan budjetointi on hyvä ajatus, ei toki noin pienellä summalla voi kovin pitkään jatkaa, mutta kyllä meillä varmaan jatkossakin jonkinlainen viikkobudjetti tulee olemaan.

   Poista