perjantai 9. tammikuuta 2015

Kuukausi kahdelasadalla, viikko 1

No niin, ensimmäinen ruokaviikko takana. Aloitettiin tämä homma noin niinkuin virallisesti perjantaina, koska se on yleensä meidän kauppapäivä. Nyt kuitenkin käytiin jo torstaina uudelleen, kun oli kaupunkiin muutoinkin asiaa, ei sitten pelkän ruokakaupan takia kehdannut perjantaina ajella kaupunkiin.
Edellisen viikon rahoja oli vielä jäljellä reilu 6euroa, ja kaupassa käynnin jälkeen tämän viikon budjetista oli vielä noin 15 euroa käyttämättä. Eli ihan hyvin ollaan tähän asti selvitty. Tosin kaupassa pitää käydä vielä uudemman kerran ja silloin taitaa olla ostoslistalla jotain kalliimpaakin, kuten kahvia.

Pakko nyt kuitenkin tunnustaa että ostin 12,50 maksavan mantelijauhopussin, omilla rahoillani, siis niillä mitä voin käyttää omiin menoihini. Oli vaan pakko, kun aloitin taas vähähiilihydraattisen ruokavalion taas kunnolla ja leivän himo oli jotain ihan käsittämätöntä, pakko on ollut siis leipoa itselle mantelileipää, joka on pahimpiin himoihin auttanut kummasti (tosin ruisleipää on edelleen ikävä). No jospa saataisiin neljän viikon ruokabudjetti alitettua tuolla reilulla kahdellatoista eurolla, niin voisi sitten hyvillä mielin sanoa selvinneensä tuolla.

Mutta jo nyt huomaa että miten sitä ostaa oikeasti paljon harkitummin kun on tietty budjetti, voi olla että tämän kuukaudenkin jälkeen meille jää joku tietty summa ruokakauppaan. Jospa sitä jäisi sitten taas muihin projekteihin enemmän rahaa.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Kun täytyy ostaa keralla paljon kuiva-aineita lasku nousee, mutta seuraava viikko on sitten nuukempi, näin ainakin meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, kaikkea kun ei tasaisesti kulu sieltä ruokakaapista muutenkaa.

   Poista
 2. Mä myös ajattelin ottaa tän 100€/kk kokeen jälkeen ruokalaskujen seurannan ja tavoitteena on ainakin niiden pienentäminen jatkossa.
  Jännä että jo viikossa huomaa miten tyhmästi toimii, mä ajattelin että karusti nostan lainanlyhennyserää niin ainakaan sitten ei voi ostaa niin paljon kun ei ole rahaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun tosiaan ajattelee, niin ei voi käsittää miten siihen ruokaan onsaanut menemään niin paljon rahaa, meilläkin monesti mennyt viisikin sataa euroa, eikä olla syöty sen kummemmin kuin nytkään.

   Poista