perjantai 23. tammikuuta 2015

Ihanaa olla kotona taas

Olipa mukavaa tulla kotiin takaisin.
Pihassa auton mittari  näytti -32,5 astetta. Sisällä talossa oli noin 15 astetta. Helsingissä olisi ollut kolmekymmentä astetta lämpimämpää, olisikohan sittenkin pitänyt jäädä sinne?
Kotona oli keittiön kylmävesiputki jäässä, ensimmäistä kertaa tälle talvea. Kyllähän se olis illoin ennen lähtöä mielessä jättää tippumaan, mutta ei sitten kukaan muistanut.
Kyllähän tuo matkustaminen nyt ainakin pariksi päiväksi riittäisi, keskiviikkona matkustamiseen meni noin 10 tuntia ja eilen vain 9 tuntia, oltiin yhdentoista aikaan kotona illalla. Keskiviikkona lähdettiin kuuden aikaan aamulla ajamaan.

Menomatka oli sinällään kyllä ihan mukava, lapsillakin tuntui olevan ihan mukavaa, kun pysähdeltiin sopivasti ja etsittiin mukavat leikki ja ruokapaikat. Helsingin päässä alkoi sitten vähän kaikkien hermoja kiristää. Ei meinattu saada autoa parkkiin hotellin lähelle ensin ollenkaan, siellä ydinkeskustassa nyt ei ole kovin mukava ajaa muutenkaan. Kovin kaukaakaan ei viitsinyt lähteä komea lasta ja kasaa tavaraa kantamaan hotellille.
En  kyllä viihdy isossa kaupungissa ollenkaan, liikaa liikennettä ja ihmisiä. Muta hermojen kiristelyn sijaan yritin keskittyä katselemaan taloja ja antaa miehen selvitä liikenteestä.
Onhan se kyllä totta että onhan siinä ihan Helsingin keskustassa paljon kauniita vanhoja rakennuksia, se ympäröivä alue uusine teollisuus ja toimistorakennuksineen onkin sitten jotain ihan muuta.
Ehkä siellä olisi joskus ihan oikeasti taas mukava käydä, mutta joutilasta aikaa kyllä pitäisi olla.
Onneksi ehdin kuitenkin käydä Hyötykasviyhdistyksen putiikissa, se kun oli sopivasti matkalla kun töölön sairaalasta lähdettiin ja mentiin lastenklinikalle. Sain kaiken muun mitä pitikin, mutta harmiksi mallasohraa ei ollut tullut.
Pitäisi vielä ostaa tomaatit, herneet, perunat ja taimet ja tietysi jotain kukkiakin voisi laittaa, ainakin auringonkukkaa haluaisin. Muuten ajattelin pitää kasvimaan varsin yksinkertaisena ja panostaa monivuotisiin sekä marjoihin ja hedelmiin.

5 kommenttia:

 1. Näinkö oikein: arabiankahvi? Meinaat kasvattaa kahvipensaita? Siis kyllähän ne tietysti täällä etelässä menestyvät hyvinkin tuolla banaanien lomassa, mutta mitenkäs siellä teillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näit ihan oikein! Toistaiseksi ajattelin alkaa kahvinviljelijäksi ihan sisätiloissa, eiköhän pikkuruinen kahvipuu sovi noiden sitruspuiden joukkoon ihan hyvin. Katsellaan satonäkymiä sitten kymmenen vuoden päästä.

   Poista
 2. Noi sugar baby -vesimelonit on hyviä. Oon kans muutamana vuonna niitä kasvatellut.
  Niin mäkin aina suunnittelen, pidän yksinkertaisena, enkä laita kasvamaan kauheasti. Aina vaan tuppaa suunnitelmat lähtemään käsistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli niitä viime vuonna ensimmäisen kerran, mutta eivät kasvaneet kymmentä senttiä isommaksi, jospa ne tänä vuonna onnistuisikin, ainakin kun keväällä valmistuu se minun hieno kasvihuone ;)

   Poista
 3. Mulla ei onnistunu sugar babyt viime vuonna, tänä vuonna koitan uudestaan.

  VastaaPoista