perjantai 16. tammikuuta 2015

Edistyy

Kanalakin on taas edistynyt. Tiistaina valettiin vihdoin ja viimein sinne lattia. Nyt vaan pitäisis malttaa antaa sen kuivuakin, ainakin neljä viikkoa pitäisi mielensä malttaa ennen kuin sinne voi asukkaita tulla.
Toki siellä on tehtävä paljon muutakin. Seiniin tulee alas sellasta betonilevyä, siis sokkelilevyä ja ylös seiniin ja kattoon lautaa. Väliovea mies lähti juuri laittamaan paikoilleen. Ilmanvaihtoaukkoihinkin pitäisi laittaa jotain ja tuloilmalle täytyisi myös tehdä pari sisäänkäyntiä.
Ja pitäähän sitä kanasille laittaa pesät ja orret ja ruokinta-automaatit ja muuta. Mutta nyt ollaan jo aika lähellä sitä että vihdoinkin saadaan pysyvästi kanoja meille!
Ja kaiken tuon muun ehtii kyllä tehdä sillä aikaa että odotellaan sen betonin kuivumista (minä en vaan malttaisi, kestäähän tuo jo päällä kävellä, eikö se riitä?!) Päätin kuitenkin että odotan vielä pari viikkoa ennen kuin alan kanoja meille mistään varailemaan, tai edes niitä etsimään.

Tarhan rakentaminen ja kulkuluukun ovien tekeminen jää sitten keväälle, nyt kulkuluukussa on vaan vanerilevy ja finnfoamia eristeenä. Kuvia tulee kunhan joudan taas kuvailemaan.

Kasvihuonekin on edistynyt sen verran että sain eilen kasan ikkunoita lisää. Hakemisen vaivalla ne sain ja kattoa niistä suunnittelin, mutta voi olla että niistä ei ehkä kattoa tulekaan. Niitä jo minulla olevia ikkunoita en ole edelleenkään saanut kitattua kahta enempää ja vähän jo mietin että helpottaisin niillä uusilla ikkunoilla hommaa korvaamalla niillä osan niistä vanhoista. Ei vaan tunnu löytyvän aikaa ja mielenkiintoa kitata niin suurta määrää kerralla ikkunoita. Alkuperäisen suunnitelman mukaan ruutuja olisi 80 jotka pitäisi paikalleen kitata, kun ikkunat ovat osa kuusi ja osa neliruutuisia, ja vasta 12 niistä on paikallaan. Osan ikkunoiden korvaaminen helpottaisi hommaa edes vähän.


2 kommenttia:

 1. Ihanaa, onnea kovasti kanalalle!

  Älä ota stressiä kasvihuoneesta, tee siinä tahdissa kuin huvittaa. Ei se ole pakollinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eihän se pakollinen ole juu, mutta jo monta vuotta toivottu. Nyt tosin otin paperia ja kynän ja suunnittelin sitä vähän uusiksi ja helpotin samalla työtä. Onneksi nuo uudetvanhat ikkunat oli lähes saman kokoisia kuin ne vanhatvanhat joista alunperin piti tehdä. Nämä uudemmat vaan on niin hyväkuntoisia että ei tarvitse kuin korkeintaan vähän maalia.

   Poista