tiistai 25. marraskuuta 2014

Vaatekaappi ja miten se saadaan ylös

Meidän koko yläkerta on vain yhtä tilaa, mutta portaat ja pieni seinänpätkä niiden vieressä jakaa tilan kahdeksi huoneeksi. Pienemmässä on meidän makuuhuone ja isommassa lastenhuone. Ylhäällä on viistot seinät ja mukavan matala huonekorkeus, 190 cm, mikä tarkoittaa sulaa mahdottomuutta löytää sinne valmiina esimerkiksi vaikka vaatekaappia tai väliovia. Tai ylipäätään kalustamien on aika, noh hankalaa.
Silti haaveilen kovasti että saisin sen pienen seinänpätkän kaveriksi toisen pätkän ja siihen väliin oven. Lukollisen.
Lapsillekin riitäisi vähän pienempi huone ja huoneiden väliin saisi pienen porrasaulan.

No sitä ovea odotellessa, kyllästyin kuitenkin meidän vaatesäilytykseen ja meinasinkin jo ostaa jyskistä sellaisen tosi halvan lastulevyvaatekaapin, siellä kun sattui olemaan niin matala ja kapea että se tuohon meidän sängynpäätyn sopisi. Päätin kuitenkin vielä ennen kauppaan menoa kokeilla sohaista kepillä jäätä ja ruinata miestä kyhäämään meille jonkun lautakaapin, ja tekihän se (vaikka taas kerran kirosi että varmasti oli viimeinen kerta kun mitään tämmösiä tekee).
Oikealla, heti kaapin vieressä on sänky joka viekin meidänhuoneesta suurimman osan tilasta.
Tämä on tosiaan nopeasti rakennettu ö-luokan laudasta, mitä nyt sattui olemaan, helat tosin jouduin ostamaan ja jotain pintakäsittelyäkin se varmaan vielä kaipaisi (jos joskus vaikka innostuisi).

Saattaa tosiaan olla että vihjasin miehelle että kannattaisiko se kasata tuolla yläkerrassa, mutta ohitti kommenttini jollain epämäärisellä murahduksella. No kaappi kuitenkin valmistui ja pystyynkin se saatiin, eteiseen, kun mies totesi että siitä tuli sitten eteisen kaappi. Ai mitenkö niin? Saattaa olla että tuo ulkona säilytetty lauta ei olut ihan mitään puusepänkuivaa ja märkä puuhan painaa.
Siinä sitten käytiin rakentavaa neuvottelua että kuka sen tuonne ylös kantaa. Yhteisymmärryksessä tulimme kuitenkin siihen tulokseen että mies sen vie, kun minä kohteliaasti olin huomattanut siitä yläkerrassa kasaamisesta.
Toinen syy miksi olin muuten kehottanut kasaamaan sen siellä yläkerrassa, oli portaissa. Ensinnäkin portaat on aika kapeat ja toisekseen niihin on tosi vaikea saada mitään taittumaan kun seinä on niin lähellä portaiden edessä.
Saattoihan sitä muutama ärräpää miehen pään sisällä kaikua kun se puoli väkisin sitä kaappia portaisiin runnoin (ja vannoi taas ettei kyllä enää ikinä mitään tämmöistä tee) ja kyllähän se sinne portaisiin sitten menikin, kun ensin oli purettu puoli kaappia.
Vielä piti jaloista nappasta pois muutama sentti, kun ei meinannut enää taittua sitten pystyyn, mutta en enää kehdannut edes kohteliaasti siinäkohtaa vastaan väittää.
Mutta kyllä siellä on hyvä vaatteet pitää, ainakin entiseen verrattuna ja vältyimpähän tuomasta taas yhtä lastulevyhirvitystä kotiin.


2 kommenttia:

  1. Oi sano miehellesi, ettei missään nimessä kannata lopettaa kaappien valmistamista tuohon! Aivan ihana!

    VastaaPoista
  2. Aika kiltti mies kun vielä tekemisen lisäksi kantoi kaapin ylös! Voin kuvitella miten hankalaa se voi olla...

    VastaaPoista