tiistai 21. lokakuuta 2014

Astiakaappi


Tästä lähdettiin..

..ja tähän päädyttiin
Vihdoin ja viimein sain valmiiksi tuon astiakaapin. Viikon verran meni sitä maalatessa, joka ilta pari tuntia tuli pensselin kanssa heiluttua. Vähän harmitti kun piti maalata myös kaikki sisäpinnat, vaikka olisin niitä halunnut jättää puupinnalle. Ei auttanut, kaikki pinnat piti maalata vähintään kahteen kertaan että sai peitettyä sen tunkkaisen hajun mikä kaapissa oli. Toivottavasti ei ala pukata se katku enää tuolta maalin alta.
Väriksi valikoitui sellainen vaalea mintunvihreä, tikkurilan perinnevärikartasta, vähän vaaleampi on kuin alkuperäinen maali ja ainakin omalla näytöllä näyttää paljon sinisemmälle mitä oikeasti on.

Kanalakin on pikkuhiljaa edistynyt lisää (aiempia vaiheita voi kurkata täältä). Vanha huopakatto sai lähteä ja tilalle laitetaan uusi (siis käytetty) peltikatto, pellit tuli taas työsuhde-etuna miehen työmaalta, eikä maksanut mitään muuta kuin tuomisen vaivan.
Aluskate ja toinen lape peltiä vailla valmis.

Nyt on katto joka kestää.
Alunperinhän katto vaikutti niin hyväkuntoiselta, että oli syy miksi ei tönöä purettu kokonaan ja rakennettu uutta tilalle. Seiniä tehdessä mies huomasikin että myös katto on jostain kohden ihan laho, pelkkää pölyä vain, joten sekin meni siis uusiksi. Käytännössähän tämä on siis kokonaan uudelleen rakennettu, ainoastaan päätykolmiot ja nurkkatolpat on paikallaan. Tokihan kaikki laudat ja lankut mitä on voinut sästää, on käytetty uudelleen ja loput on mennyt polttopuuksi, roskaa ei pahemmin ole tullut, hirveä läjä nauloja tosin, niitä ei sentään ole alettu oikomaan, mutta nekin on tietysti lajiteltu erikseen metallinkeräykseen.

4 kommenttia:

 1. Tulipa hieno kaappi. Voi että himoitsen tuollaista myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näistä tahdotaan kyllä pyytää huonokuntoisistakin aika huimia summia!

   Poista
 2. Onko kanalan sisäsuunnitelma jo valmis? T. malttamaton :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sekin alkaa hahmottua :) katsotaan miten kanala taas edistyy kun ilmat on aika märänpuoleisia täällä nyt..

   Poista