maanantai 29. syyskuuta 2014

Kanalan rakennusta kuvina

En vaan malttanut olla laittamatta kanalan edistymisestä kuvia.
Tästä siis lähdettiin, pikkuliiteri alkuperäisessä asussaan. Alaosastaan melkoisen laho ja melko pahasti kenollaan.
 Pikkasen pitäisi saada tönöä nousemaan, tuo lovi tuohon poikkipuun päälle. Mies valoi betonista tolpat maahan, laittoi uudet alajuoksut ja koolauksen lattiaan ja seiniin. Oli sillä vähän tunkaamista tuossa.
 Tässä on jo tönö nostettu ylös ja taitaa olla oikaistukin joka suuntaan.
Takaseinä

Pahvit ja rimoitus laudoitusta varten

 Kaksi seinää valmiina, vielä saatiin seinät tehtyä kokonaan vanhalla laudoituksella, seuraaviin kahteen seinään joutuu jo käyttämään uuttakin lautaa. Päätyseinässä kanalan ikkuna ja kulkuluukku tarhaan (joita ei siis vielä ole), tähän samaan tönöönhän jää myös tilaa vaikkapa vuohille, niiden kulkuaukko näkyy takaseinällä.
Niin ja ne toiset kaksi seinää näyttää vielä tälle. Ja sitten uusi katto ja villat ja..

Vielä on projektista selvinnyt vähäisin kustannuksin, ainoastaan tuota tervapaperia tuulensuojaksi joutui ostamaan, mutta muuten on kaikki löytynyt omista varastoista. Kattopellit olisi valmiina, samoin villat ja ikkunat, mutta vielä joutuu jonkun satasen laittamaan, että saa kanasille kunnon talvimökin.
Lankkua, lautaa, aluskatetta, höyrynsulkumuovia ainakin mahtaa joutua laittamaan ostoslistalle, maaliakin joutuu seiniin laittamaan lisää.

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä! Taitava mies sulla :)
  p.s mä jätin höyrynsulkumuovin välistä ja korvasin sen tervapaperilla..ettei vaan tule liikaa kosteutta ..no kanoista ei niinkään mutta pehkusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meilläkin on tervapaperi, mutta se on ulkopuolella tuulensuojana. Höyrynsulku tulee sisäpuolelle villan päälle kun tuo villa mitä on on sitä jotain lasi?villaa vai mitä lie, ei siis hengitä läpi niin sehän homehtuu kanalan kosteudessa, ilmanvaihto on sitten erikseen luukkujen kautta.

   Poista
 2. Siellähän alkaa kanala valmistua vinhaa vauhtia.!
  On siinä aina oma hommansa,kun alkaa tehä,vaan työ kiittää tekijäänsä aikanaan :)

  VastaaPoista