torstai 4. syyskuuta 2014

Jotain editystäkin

Viimeisen viikon aikan on tullut ihan mukavasti hoidettua rästiin jääneitä asioia. Sain matot pestyä ja sisälle, ikkunatkin pestiin, alakerran jääkaapinkin kuurasin ja desinfioin, jospa siellä nyt taas kehtaisi maustekurkut ja muut säilyttää.
Vielä pitäisi saada viimeinen satsi kurkkuja säilöttyä ja viimeinen laatikko hunajaakin odottaisi linkoomista.

Nyt on taas ihan lämmintä, mutta viikonloppuna käväisi parina yönä pakkasella ja avomaankurkut ja kesäkurpitsat paleltuivat. Keräilin loput pikkukurkut pois ja ajattelin ne säilöä kokonaisina. Myös perunan varret nuupahtivat ja niitin nekin pois, maassahan itse potut joutaa olla vielä jonkin aikaa. Toisesta kasvihuoneesta paleltui myös neljä tomaatintaimea ja keräilin raakileet pois sisälle kypsymään.
Herneet laitoin pois jo vähän aikaisemmin kun eivät oikein mitään tuottaneet. Ja vähän näyttäisi että punajuuretkin saisi nostaa kun taisivat nekin ottaa pikkuisen osumaa pakkasesta.

Mies on tehnyt tuota kelkkavajaa ja sehän alkaa jo näyttääkin jollekin.
Ovet ja lattia puuttuu vielä, sekä kattoa pitäisi vähän viimeistellä. Ihan ilmainenhan siitä ei tullut, mutta paljon kalliimmallakin olisi voinut tehdä.
Kasvihuonekin on edistynyt sen verran että salaojat olisi paikallaan ja ne peitettynä, sokkeli odottaa vielä sitä hiekkakuormaa, jotta pääsisi valamaan ja tasaamaan lopun maan. Sittenpä se saisikin odottaa kevääseen. Jolloin toivon mukaan pääsee rakentamaan. Tarkoituksena on saada kasvihuone käytöön heti keväällä, tosin kattoon varmaan joutuu valokatteen sijaan laittamaan alkuun vain muovin ja automaattisia luukunavaajiakin ilman joutunee aluksi pärjäämään.

Kovasti odotan että pääsisin tyhjentämään kasvimaan, tarkoitus olisi laittaa jo nyt syksyllä sinne laudasta penkkien kehikot ja saisi myös käytävät katettua, haketta olisin halunnut, mutta kun ei ole sitä haketinta täytyy varmaan tyytyä soraan, sitä kun on. Kuvia siitä sitten kunhan saan jotain kuvattavaa.

2 kommenttia:

  1. Ajattelitteko laittaa käytäville soran alle suodatinkangasta? Jos ajattelitte, niin älkää ainakaan sitä ohuempaa mustaa, mulla tuli rikkaruohot siitä läpi. Sellainen muovisempi on kai parempi tai sanomalehdet tai jotain..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanomalehtiä olen säästösyistä keräillyt, niitä siis varmaan. Jospa se edes muutaman vuoden pysyisi siistimpänä, toki on mahdollista että sinne käytävillekin sitä multaa eksyy jossain vaiheessa ja sithän siinä on rikkaruohoillekin kasvualustaa..

      Poista