keskiviikko 13. elokuuta 2014

Työtä riittää

Töitä on ollut viime aikoina melkoisen paljon. Eilen piti jo pitää vähän huilipäivää, tosin melkeoisen kauan meni tiskatessa mehumaijoja ja sankkoja ja siivotessa edellisten päivien sotkuja. Tänään ei enää väsyttänyt niin paljon vaikka lapset herättikin taas jo kuudelta.
On tullut kerättyä mustikoita. Punaherukat tehtiin mehuksi, ihan mukavat 15 litraa sitä tuli. Hunajaa on taas lingottu lisää sellaiset kolmisenkymmentä kiloa, pitäisi vielä siivilöidä ja purkittaa. Sain myös valmiiksi, vihdoin ja viimein lasten leikkipaikan tuonne pihalle. Hieman hommaa oli lapioida sellaiset puolitoista kuutiota hiekkaa siitä pois. Ilahduttavan paljon sitä hiekkaa sitten kuitenkin jäi ja niinpä mies laittoikin alulle kasvihuoneen!
Oli käynyt hakemassa styroksia ja rupesi nikkaroimaan muottia anturalle. Kauheen monimutkaista tuo betonirakentaminen tuntuu olevan. Minä ajattelin että siihen vaan lätkäistään pari lautaa ja pari myllyllistä betonia, no eihän se ihan niin sitten menekään. Kun tästä ääneen mainitsin, sainkin sitten esitelmän miten tehdään vaikkapa seiniä ja paljonko sinne menee rautaa. Kauhia homma jonkun pienen betoniviritelmän takia. No on se hyvä että joku ossaa. Tänään saisi sitten varmaan valettuakin tuon jos ei ihan kauheasti sada, sitten sokkeli päälle.
Periaatteessahan tuota pääsisi rakentamaankin jo tänä vuonna. Ainut vaan että minä en ole vielä hoitanut omaa osuuttani ja kunnostanut vieläkään niitä ikkunoita. Ensimmäiset olen jo saanut puhdistettua ja öljyttyä pellavaöljyllä, seuraavaksi pitäisi alkaa kittaamaan ikkunoita paikalleen ja maalaamaan. Ja vielä olisi seitsemän ikkunnaa puhdistamatta ja öljyämättä. Tuossa maalinpoistossa ja terveen puun esiin hiomisessa menee muuten ihan älyttömän kauan, eikä se muutenkaan ole minun lempihommaa.

Lisäksi vielä pihalla riittäisi muutakin puuhaa, joten pikkuisen meinaa ressikin jopa välillä iskeä, kun paljon pitäisi saada vielä aikaan. Lisäksi kun tuo satokausi on parhaimmillaan ja kurkkuja ja punajuuria pitäisi alkaa säilömään ja mustaherukatkin odottaisi poimijaanasa ja mehustajaa. Mehiläisten kanssa riittäisi myöskin puuhaa ja jonkun pitäisi siihen vielä jaksaa välillä tätä kotiakin huoltaa, onneksi sain sentään eilen pahimmat sotkut siivottua. Päivät onkin tuntunut venyvän sinne yhteentoista, kun joitain hommia on vain helpoin ollut jättää siihen kunhan lapset on mennyt nukkumaan.
Toisaalta taas on niin älyttömän hyvä mieli kaikesta mitä on saanut aikaan ja miten hyvin satoakin näyttäisi tulevan. Joskin kastella olisi pitänyt enemmän kasvimaalla, kun porkkanat kasvattelee vähän noita juuria ja osa avomaankurkuista oli hieman kitkeriä. Yhtä tomaattia tosin kastelin liikaa ja se kuoli. No aina ei ihan kaikki voi mennä nappiin.
Nyt täytyykin lähtä taas hommiin.

2 kommenttia:

  1. Mä kyllä ajattelin suosia kasvihuoneessa sellaista rauniopuutarhastyleä :P Eli en ajatellut kunnostaa ikkunoita lainkaa.. sillei saan kätevästi sellaisen rähjäisen ilmeen kasvihuoneeseen (siis sitt joskus..) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä oliskin hyvä idea, säästäs pikusen työtä ja sais sitten ilman tuunausta sellasen maalaisromanttisen. Mä en vaan osaa, ressaan itteni kipeeksi jos en ole jotain tehnyt sitten niin viimosen päälle. No saattaahan ne tietysti kestääkin pidempään, ja minä kun vielä maksoin niistä ikkunoista :)

      Poista