sunnuntai 3. elokuuta 2014

Surrurr hunajaa..

Vähän on tullut kirjoiteltua mehiläisistä tänä kesänä, ainakin vähemmän kuin on ollut tarkoitus. Piti kertoilla vähän siitä ja vähän tästä, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Toisaalta välilllä mehiläiset ovat jopa harmittaneet ja on tehnyt jopa mieli pistää kaikki pois.
Osittain se on johtunut alkuvuoden raha asioista johtuvasta uupumuksesta ja siitä seuraneesta tarvikkeiden vähyydestä, nyt kun raha asiat ovat edes sinnepäin kunnossa (tarvike pula on edelleen) on helle vienyt kaikki voimat.
Toisaalta taas olen saanut mehiläisten pistoista ihan kamalia reaktioita, viimeksi yhdestä pistosta nenään seurasi muutaman päivän jalkapallo päänä reaktio ja pistot ovat oleet ihan kamalan kivuliaita.
Yksi pesä oli ihan järjettömän vihainen alkukesästä ja sen kanssa oli ongelmaa, häiriköivät pihalla. Mietin pitkään sen myymistä, kun ei ollut uutta emoakaan ostaa, jätin kuitenkin myymättä ja pikkihiljaa tultiin senkin pesän kanssa paremmin juttuun, nyt se on ehdottomasti paras pesä kolmesta, ja melkein rauhallisin.

Hunajaa taitaa tulla ihan älyttömästi, tai no joku varmaan olisi osannut hoitaa mehiläisiä paremmin ja saisi vieläkin paremman sadon, mutta vähän jopa yllätti tuo hunajan tulo. Nyt on lingottuna sellaiset 44kg ja vielä pesillä on yhteensä 7 hunajalaatikkoa.
Yhteen hunajalaatikkoon mahtuu muuten sellaiset 22kg hunajaa, voitte siis kuvitella että parin viikon päästä me hukutaan hunajaan, tosin en nyt usko että ihan täyteen enää keräävät hunajaa niitä kaikkia laatikoita, mutta paljon sitä kuitenkin vielä tulee, vähän jo hirvittää että mihin me joudutaan sen kaiken kanssa.

Helle rajoittaa tällä hetkellä kaikkea tekemistä, vaikka pari viileämpääkin päivää on nyt sentään mahtunut joukkoon, hirvittää jo valmiiksi ensi viikolle luvatut helteet. Ruokahalukin on mennyt ja päivä joutuu vaan makoilemaan tämän mahan kanssa. Lapsilla vaan riittää silti tuota energiaa ja sitä pitäisi saada jotenkin kulumaan, äitillä vaan ei nyt riitä puhti samaan tahtiin, siitä on seurannut vähän kireitä hermoja lisää.

Toisaalta toivon että loppukesä olisi lämmin, että satoa ehtisi tulla hyvin kasvimaalta, mutta riittäisi varmaan vähän vähempikin kuin 30 astetta, ihan pikkuisen päälle 20 olisi sellainen sopiva.
No ensi viikolla pitäisi kuitenkin alkaa keräillä punaherukat pensaista pois, vaan taidan vain tyytyä laittamaan ne pakkaseen ja keitellä mehuksi myöhemmin, ei tee mieli pitää hellaa päällä kovin pitkään. Kovin pitkään ei mene enää myöskään mustaherukoissa ja mustikoitakin pitäisi jaksaa keräillä ainakin yksi sankollinen, yksi sentään viikonloppuna jaksettiin kerätä ja saatiin pakkaseen, tuoreena niitäkin olisi mukavin syödä, mutta tässä meidän lähellä ei oikein ole mustikkaa, ei tule sitten lasten kanssa lähdettyä niitä poimimaan, kun ei taaskaan ole minulla autoa käytössä.

2 kommenttia:

  1. Voi kyllä nyt ihmisten kannattaa olla teidän ystäviä jouluna :P Ihania lahjapurkkeja täynnä hunajaa!! Mä en ole vielä aloittanut linkoamista.. hunajalaatikoita on max 3 kpl..jännää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan joutuukin viemään sellaisia sankkoja hunajaa joululahjoiksi, jos ei muuten tuosta pääse eroon :)

      Poista