keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Voihan murhe osa II, ei sittenkään niin murhe

Kun viimeksi valittelin miten kaikki on huonosti, päätin nyt osoittaa itselleni ettei kaikki niin huonosti olekaan.
Hyvää on
Kun tomaateissa on ensimmäisiä raakileita, niissä mitkä olen ihan itse kasvattanut siemestä asti.
Kun sain elien vihdoin pestyä lattiat ja siivottua muutenkin, vähän siivommassa kodissa on mukavampi olla.
Kun auto meni katsastuksesta läpi ja päästötkin oli sitten pienellä korjauksella taas ensiluokkaiset.
Kun ilmat alkaa vihdoin pikkuhiljaa lämmetä, eikä kasvihuoneeseenkaan ole tarvinnut kokonaiseen viikkoon viedä kynttilöitä palamaan yöksi.
Kanat voivat hyvin ja munivat hyviä munia. Ja se, että niitä vihdoin on!
Kun Muusakin alkaa pikkuhiljaa paranemaan, vilkkuluomet näkyvät enää vain vähän.
Kun vauvalla on kaikki hyvin, eikä sillä näyttäisi olevan samaa perinnöllistä sairautta kuin isoveljellään, eilen kävin ultrassa taas kurkistamassa.
Kun vihainen mehiläispesä ei ollut viime käynnillä niin mahdottoman vihainen ja ovat keränneet todella hyvin hunajaa. Päästään ehkäpä ensimmäiset jo kohta linkoamaan.

Sainpahan sentään jonkinlaisen listan hyvistäkin asioista, melkein silti tekisi mieli mainita, että edelleen ketuttaa joka ikinen päivä nämä jatkuvat rahahuolet ja huoli tulevaisuudesta, se että nuorempi lapsista on kuumeessa eikä päästä minnekään, ulkona sataa kaatamalla vettä ja se tarkoittaa lisää pakkosiivousta (vaikka sitten jälkeenpäin onkin mukavaa olla siivotussa kodissa), no ehkä en mainitse enempää..

4 kommenttia:

 1. Minulla on tomaateissa vasta pieniä kukkia, tuleekohan niistä koskaan satoa. Vaikka onhan se hienoa, kun on saanut siemenestä kasvamaan edes isot kasvit. Aina löytyy jotain positiivista, vaikka joskus pitääkin aika lailla kaivella. Hyvä, että onnistuit. Ja onnea vauvan terveystiedoista, hieno homma - yksi iso murhe vähemmän! Koita jaksella siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tosiaan joutuu ihan kaivelemalla kaivelemaan hyviä asioita. Noista tomaateista jaksan iloita, koska viime vuonna onnistuin palelluttamaan kasvattamani tomaatit ja tilalle ostetut taimet tuottivat suorastaan pahoja hedelmiä.

   Poista
 2. Voi, miten mukava kuulla, että on hyviä asioita on tapahtunut/tapahtumassa :) Anteeksi, jos menen liian henkilökohtaisuuksiin. En halua puuttua tai neuvoa, vaan ihan vilpittömästi vaan täällä mietin, että voisiko rahahuoliin saada apua sosiaalitoimistosta tai diakoniatoimistosta? Tai jakaako teillä sielläpäin joku taho niitä ruoka-avustuskasseja tai vastaavaa. Nimimerkillä Itsekin joskus apua tarvinneena ja saaneena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän noita hyviä asioita on elämässä, niiden muistaminen vaan minulla on aika vaikeaa. Sosiaalitoimistoon joutunemme turvautumaan viimeistään sitten jos mies joutuu syyskuussa viettämään palkatonta lomaa, jään onneksi juuri elokuun lopulla äitiyslomalle joten minun tulot sentään paranee huomattavasti, mutta ei kyllä riitä kattamaan kaikkia menoja yhdeltä kuulta. Enpä muistanut kyllä ollenkaan noita ruoka-avustuksia, voisi taas tulla loppukuusta tarpeeseen, kiitos vinkistä :)

   Poista