torstai 17. heinäkuuta 2014

Perennoja

Onhan meillä toki pihassa kukkiakin. Sain jopa aikaan tänä vuonna yhden kukkapenkin, siihen kylvin siemenestä erilaisia niittykukkia. Toki niitä olisi siinä kasvanut muutenkin, mutta halusin vähän jotain muitakin kuin koiranputkea, niittyleinikkiä ja voikukkaa. Kuvattavaa siinä ei vielä oikein ole, kun ovat niin hitaasti kasvaneet, mutta jos loppukesästä siinä sattuu joku kukkimaankin lupaan ottaa kuvan.

Vaan on meillä kaksi ihan oikeaa kukkapenkkiäkin, talon mukana tulleita. Toinen on minusta vähän hölmössä paikkaa, mutta olkoot kun siinä kauniita kasveja kerran kasvaa.
Akileijoja löytyy myös tummanpunaisena, vaaleanpunaisena, valkoisena ja erisävyisinä sinivioletteina. Uhkaavat vallata koko tämän kukkapenkin.

Mikähän lie tämänkin nimi, nätti on, mutta vähän on päässyt valtautumaan.

Onkos tämä joku päivälilja? Ei mitään hajua, yksinäisenä nököttää tuossa kukkapenkissä.

Tiikerililjojako nämä sitten olivat? Samannäköisiä oli myös tummanpunaisena, mutta ainakaan vielä ei se ole avannut kukkia.

Pioneita tulee jopa kolme tänä vuonna, viime vuonna oli vain yksi kukka. Tämä on se hölmössä paikassa oleva penkkin, mutta suunniteltu sillai kuitenkin oikeaoppisesti, että siinä kukkii joku koko kesän.

Ja jotta ei menisi ihan hömpöttelyyn, laitetaan vielä lasten omasta kasvimaasta kuva. Kasvaa sielläkin auringonkukkia, matalaa versiota, että jotain kukkaa sentään on. Salaattia, persiljaa, mansikoita, porkkanaa, ruohosipulia (ja rikkaruohoja), auringonkukkia, hyvin ötököiden syömää krassia ja herneitä. Nuo laatikot ovat käytöstä poistettuja mehiläisten pesälaatikoita, rajaavat sopivasti samalla tuota hiekka-aluetta.

6 kommenttia:

 1. Se yksinään nököttäjä on varjolilja, meilläkin on niitä. Muita en tiedä. Hieno tuo lasten kasvimaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tiesimpähän että joku lilja se kuitenkin on, ei ihan metsään mennyt :)

   Poista
 2. Tuo toinen ylhäältä on jalopähkämö, joka parhaillaan kukkii upeasti. Seuraava on tosiaan varjolilja ja sitä seuraava on joku ruskoliljalajike. Tiikerinliljassa on ruskeita pilkkuja. Liljoja on ihan valtavasti eri väreissä. Tuon punaisen palavan rakkauden sitten kai tunnetkin kun siinä ei ollut kysymystä. Se on yksi näitä meidän kauniita ja kestäviä vanhoja perennoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä tiedoista, ihan mukava kuitenkin tietää noiden kukkien nimiäkin, voi sitten vähän hoito-ohjeitakin etsiä. Palavan raukkauden sentään tunnistin, vähän valjusti vain näyttää kukkivan tänä vuonna.

   Poista
 3. Peurankelloa näyttää olevan sinulla ja palavarakkauskin kukkii,paljon on liljoja sinulla.Minulla on värililjoja mutta myyrät vei sipulit maasta,viimekesänä kukki mahtavasti ne..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs noista on peurankello (kun ei jaksa kuuklata)? Liljoista on keltaisia tullut nyt lisää ja jokunen tumman punainekin näyttäisi taas tulevan.

   Poista