tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kesän ensimmäinen

Jotta tämä blogi ei menisi ihan oman elämän märehtimiseen, kirjoitetaampa vähän asiastakin.
En voinut enää vastustaa kiusausta ja pakko oli käydä mehiläispesää ryöväämässä sen verran että yhden kehän linkosin hunajaa.
Pesissä alkaa olla ihan kiitettävästi hunajaa, mutta se ei ole vielä niin paljon peitettyä, että enempää voisi ottaa. Mehiläiset ovat vasta alkaneet peittää keräämäänsä hunajaa, ja kehästä pitäisi 2/3 osaa olla peitettynä vahakannella ennen kuin voidaan olla varmoja että hunaja on riittävän kuivaa, liian kostea (yli 18%) hunaja alkaa käymään herkästi.
Omaan käyttöön kuitenkin menee jo, kun ei tuon kokoinen purkki meillä pitkään kuitenkaan kestä.
Kaksi kolmesta pesästä on nyt kolmella laatikkolla ja yksi (se vihainen) jo neljällä laatikolla.
Nyt vain toivotaan ettei ilmat mene liian kuivaksi, silloin ei kukistakaan irtoa mettä, sopivasti lämpöä ja sateista siis, niin saamme hyvän hunajakesän.

4 kommenttia:

 1. Kiva lukea, että teillä on asiat paremmin jo :) Me haettiin tänään kaksi jaoketta. Pahoin pelkään, että onnistun taas tappamaan mehiläiset niin kuin viime vuonna, kun oli yksi. Mutta ei voi oppia, jo ei yritä. Olisimme hakeneet jaokkeet jo aiemmin, mutta kun aina vain satoi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea teille mehiläisistä, toivotaan että nyt menee paremmin ja aika epätödennäköistä että nyt taas ja molemmat sentään menisi, paitsi jos johonkin myrkkyyn törmäävät :(

   Poista
 2. Nami, kyllä hunaja on kaunista! Taidankin heti mennä käymään purkilla... Olen kiitollinen maailman kaikille mehiläistarhureille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista ja hyvää, kyllä vaan tuo hymyn huulille. Ei olla ostettu ollenkaan hunajaa sen jälkeen kun omat loppui joskus talvella, joten vieroitusoireet alkoi olla jo pahat :D Ei voinut enää laskea käsistään tuota ihanaista hunajakennoa kun sen pesästä nostin katosoakseni oliko sitä jo enemmän peitetty.

   Poista