perjantai 27. kesäkuuta 2014

Voihan murhe..

Vähän kaikki on tökkinyt viime aikoina, eipä ole oikein blogiakaan jaksanut päivittää, eipä kyllä ole ollut mitään kerrotavaa.
Nytkin ne, jotka eivät jaksa marinoita kuunnella (siis lukea), kannattaa klikata itsensä pois.

Miten se on, että huonot asiat tapaavat kasaantua, vai tuntuuko se vain sille. Hajotin meidän uuden (alle vuosi sitten asennetun) keraamisen lieden. Tiputin vahingossa lasisen öljypullon sen kulmaan, ja räks vaan, sehän halkesi. 150e jouduttiin loppupeleissä uudesta maksamaan, siis se mikä on kotivakuutuksen omavastuuosuus. No jokuhan ajattelisi, että ompa hyvä että oli kotivakuutus, mutta kun meidän tilanne on että se 150e oli ihan liikaa.

No sitten meidän kissalla, Muusalla näkyy vilkkuluomet ja sehän ei kissalla ole hyvä. Todennäköisesti sillä on matoja, mitään muita oireita ei ole ja yleisvointi ihan normaali. Sai matokuurinkin, mutta vilkkuluomet näkyy edelleen, joskin välillä jo vain ihan pikkuisen. Täytyy antaa uusi kuuri, mutta jos ei kohta ala tilanne normalisoitumaan, pitäähän toisella tietysti eläinlääkäriin päästä ja sitten me ollaan syömättä koko loppukuu.

Toinen auto ei meinaa millään mennä katsastuksesta läpi, mitään isoa siinä ei ole, päästöissä vaan happi arvot ihan pikkusen yli sallitun. On vaan tuo katsastus ihan törkeän hintaista täällä ja siihen auton korjaukset päälle, joihin ei toistaiseksi ole onneksi mennyt ihan mahdottomia, kiitos, tee-se-itse henkisen miehen ja pihassa seisovan elinteluovuttajan. Mutta jos ei tänäänkään mene iltapäivällä pakokaasutestistä läpi, en kyllä tiedä enää että mitä teen. Korjaamiseen ei ole enää rahaa, eikä kyllä uuten katsastukseenkaan. En haluaisi rueta katasastamatonta autoakaan myymään, koska sen arvo tippuu silloin aika paljon.

Rahaa on mennyt myös tässä kuussa kellarin putkiremonttiiin, kun meillehän tulee se vesiosuuskunna jätevesiputki ja niiden kiinteistökohtaisten pumppaamojen asennus alkaa 1.7, jolloin näiden sisällä tehtävien hommien on oltava valmiit. Siitä tosin milloin ne tulee meille sitä asentamaan ei ole mitään hajua, voi mennä vielä kuukausiakin. Mutta sieltä tulee sitten taas lisää laskua kun tulee sähkäri ja putkimies ja kaivinkone heilumaan ja asentamaan sen pumpun.

Tässä kuussa on vielä ollut ylimääräisiä sairaanhoitoon liittyviä menoja ja ollaankin jouduttu käyttämään meidän säästöjä ihan elämiseenkin, siis sitä rahaa mikä oli muun muassa varattu tähän jätevesihommaan ja ylipäätään talon remontointiin.

Niin ja miehellä pitäisi pitää pitämättömät lomat (3 viikkoa) syyskuun lopuun mennesssä, että liiton maksuihinkin tulee sitten pakolla 3 viikon katko, käytännössä ollaan siis yksi kuukausi ilman rahaa. Ne on siis viime vuoden pitämättömiä lomia, jotka on maksettu vuodenvaihteessa, mutta eihän niitä rahoja enää ole.

Ja pitäisi ostaa yksi uusi mehiläsikuningatar, siihen vihaiseen pesään, ja vähän pesätarvikkeitakin, mutta kun niihin ei vaan ole rahaa. Kuiviketta kanoillekin pitäisi hommata, ruokaa niillä sentään on. Ja itse tarvitsin vaatteita, mutta kun ei ole edes kirppikselle mennä mitään ostamaan. Ruoastakin, siis lähinnä sen laadusta, ollaan jouduttu rajusti tinkimään, monia tuotteita joudutaan ostamaan ulkomaisena, mitkä aina ehdottomasti ollaan kotimaisena ostettu ennen. Luomustakin on saanut luopua. Tuntuu että kaikkea muutakin pientä vastoinkäymistä tai muuten vaan epäonnea on kokoajan. Eihän meillä ollut ennenkään paljon rahaa, mutta kun nyt sitä ei ole ollenkaan ja se on ihan oikeasti ongelma.

Hetkittäin minua vaivaa toivottomuus, eikä mitkään asiat enää suju, olen kyllä vähän sellainen luonnekin, että minun on vaikea nähdä ja ajatella asioita positiivisesti. Mies on sentään vähän valoisampi luonne.
Elokuun lopulla minulla pitäisi päästä äitiyslomalle, mutta enpä ole tästäkään raskaudesta jaksanut iloita. Toivon vaan että tämä vuosi on ohi mahdollisimman pian.

4 kommenttia:

 1. Voi surku! Toivottavasti kaikki järjestyy. Kohtahan rupeaa kasvimaalta ja metsästä saamaan enemmänkin ruokaa kuin pelkkää nokkosta, ja muniikos ne teidän kanat?

  Onko mitään, missä voisi yksinkertaistaa? Voitko vaan luopua siitä vihaisesta pesästä? Entä autosta, muistan että ennenkin pärjäsitte hyvin yhdellä ainakin kun olit kotona lasten kanssa. Tyhmää ruveta täältä neuvomaan, kun en tunne teidän tilannetta; ehkäpä vain toivotan tsemppiä ja jaksamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai kaikki joskus jäejstyy..jotenkin. Onneksi on tuo kasvimaa edes, vaikka ei näytä edelleenkään nuo lämpötilat nousevan, kaikki kasvaa niin hitaasti. Ei taida voida enää yksinkertaistaa missään, tai vois mutta ei tunnu nyt järkevältä elää ilman sähköä :D Autostahan vois luopua, mutta sitten jos (kun, miehen mukaan), mies pääsee takas töihin, on ongelma että millä me toinen auto taas ostetaan. Seisonnassa meillä kuitenkin toinen on, ettei tarvitse molemmista vakuutuksia maksaa. Yhdelläkin pärjättäis varmaan, mutta se on todella raskasta, varsinkin kun kohta on taas ihan pikku vauva. Kiitos tsempeistä, tänne blogiin kirjoittaminen tuntui auttavan enemmän kun sairaanhoitajan juttusilla käyminen.

   Poista
 2. En tiennyt, että olet raskaana. Onnea siitä <3 Voimia sinulle kaikkiin noihin arkisiin asioihin! Voi kun voisin jotenkin olla avuksi, mutta lienee mahdotonta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tahdon nähdä monesti asiat huonommin kuin ne oikesti ovatkaan, ei elämä (ainakaan juuri nyt) niin kamalaa olekaan.

   Poista