sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Pääskyset saapui

Ja samoin taisi tulla kesä. Keskiviikkoisen takatalven jälkeen, ilma onki ollut varsin hyvä. Ja sehän tietää töitä pihalla.
Kun vaikean rahatilanteen takia, se unelma isosta kasvihuoneesta täytyi kuopata tältä kesältä, nikkaroi mies toisenkin väliaikaisen kasvihuoneen niistä laseista mitä varastosta löytyi. Sitä pitäisi vielä jatkaa vähän, kunhan saisin vernissaa ostettua ja pääsisin vihdoin kittaamaan ja maalaamaan ensimmäisiä isoon kasvihuoneeseen tarkoitetuista laseista. Niitä voisi sitten käyttää tämän kesän tähän väliaikaiseem kasvariin, kun ei sinne muuten kaikki tomaatit mahdu.
En ole vielä päässyt ulkoiluttamaan taimiakaan, ennen tätä, ja uskalsin vähän tylysti jättää ne sinne heti yöksikin. Ovat siis toista päivää nyt siellä ja toinen yö tulossa. Kaikki onneksi voivat edelleen hyvin. Yötkin pitäisi onneksi olla nyt niin lämpimiä, että hätää ei pitäisi olla (vaikka pitäisi niitä taimia ehkä vähän paremmin karaista, ennen ulos jättämistä), mutta nostellaan sitten sisälle yöksi jos(kun) taas kylmenee.
Tuonne olisi siis tarkoitus laittaa kaikki tomaatit joita laitoin tänä vuonna vain isoja ja pieniä luumutomaatteja.
Mies myös muovitti tuon viime kesänä rakennetun muovihuoneen uudestaan, kun talvi oli tuhonnut muovit muualta paitsi sivuseinistä. Nyt siinä on tosin etuseinässä ja katossa vähän ohuempaa muovia (joka tosin myös kirkkaampaa), toivottavasti kestää tämän kesän kuitenkin.
Parannuksena edellisvuoteen, tuli tuohon takaseinään yksi paremmin avattava luukku ja kattoon myös yksi avattava luukku.
Tänne olisi tarkoitus laittaa paprikaa ja jaloapenoa, ja väliin varmaan sopii jotain salaatteja ja muita pikkuvihanneksia. Olempa aika yllättynyt kun minun pikkuiset paprikan taimet meinaa rueta jo kukkimaan. En tiedä kyllä pitäisikö niitä kukkia poistaa, kun eihän taimetkaan ole vielä viittätoista senttiä korkeammat.
Laitettiin loput potutkin maahan, yhteensä sitä on nyt Hankkijan Timo 5kg ja Van Gogh 10kg. Jaksoin vielä laitella yhden penkin vuororivein sipulia ja porkkanaa, vielä toinen samanlainen pitäsi laittaa.
Kylläpä väsyttääkin nyt illalla, ei varmasti tarvitse paljon unta houkutella.

Loppuun vielä upouusi kompostikehikko, jonka (kukas muu kuin armas mieheni) nikkaroi huonommista puista, mitä tuon ison liiterin pohjalta ollaan kaivettu. Ne alkoivat olla jo vähän lahovaurioisia, mutta kuitenkin vielä niin hyvä kuntoisia etten niitä poiskaan raaskinut nakata. Nyt niille sitten löytyi hyvää käyttöä, kun mahtavat lahota ajan kanssa tuossa hommassa muutoinkin.
Paikka vaan olisi saanut olla vähän parempi, on nyt kasvimaan kauimmaiseessa nurkassa, mutta siihen mihin sen olisin halunnut on nyt iso kasa poistettua maata ison kasvarin tieltä. No jos sen maakasan saa siitä pois joskus täytyy ehkä koittaa siirtää se sinne, jos enää on niin kasassa pysyvä, että kestää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti