lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pihalla ja sisällä

Perjantai oli kovin huono ilmaltaan, joten se meni sisällä puuhaillessa. Leivottuakin tuli ja vaikka me ei sen kummemmin yleensä pääsiäistä vietetäkää, sain vähän jotain koristeltuakin.
Hain viime sunnuntaina muutaman koivun oksan sisälle maljakkoon, yksinäisen virpomis vitsan seuraksi (joku ei sitten ollenkaan muistanut, että niitä virpojia voi tulla), niihin puhkesi kyllä ennätysnopeaan lehtiä, ainakin vuodenaikaan nähden.


Kokeiltiin myös valutella hiukan mahlaa, siitä on todella kauan kun viimeksi olen mahlaa maistanut ja jotenkin muistelisin että se hieman makeampaa olisi ollut, mutta siihen kai vaikuttaa aika moni asia. Muistutti lähinnä raikasta lähdevettä, ei siis ollenkaan huonoa kuitenkaan. Sitä sitten juotiin jälkiruoan kanssa.
Simaa ajatteltiin siitä myös kokeilla tehdä vapuksi.
Torstaina oli perjantaita parempi ilma ja saatiin aika hyvin pihaa siivottua ja viimeiset polttopuutkin olisi kasassa kuivumassa. Haravoinnit olisi hoidettu ja kaiken maailman rojutkin saatiin vähän nätimpään järjestykseen. Kunhan ilmat vain pysyisi plussan puolella ja tuo maa vähän vielä sulaisi, pääsisi jo vähän maatakin kaivelemaan sieltä täältä. Pihaa pitäisi vähän tasoitella ja pari hiekka- ja multakasaa levitellä sinne tänne.

2 kommenttia:

  1. Oi mitkä puukasat :) Niin meillä on kahdesta puusta valumassa mahlaa, pienemmässä on vähemmän sokeria ja isommasta puusta tulee makeampaa mahlaa. Ja kyllä nyt tulee nopeasti pullo täyteen.

    VastaaPoista