tiistai 22. huhtikuuta 2014

Mökki käyttöön

Meillä on vihdoin oma pikkuinen mökki, matka kotoakin on varsin kohtuullinen, ovelta ovelle ehkäpä viitisentoista metriä. Kyseessä on siis meidän pihalla oleva vanha asuinrakennus, joka kyllä on aika huonossa kunnossa.
Kuva viime kesältä.
 Tähän asti talo on palvellut varastona ja ihan täynnä romua se on ollutkin, vaan vihdoimpa repäistiin ja siivottiin Mökistä tupa. Mökkiin kuuluu vielä kaksi huonetta ja eteinen, neliöitä ehken 40. Noista kahdesta pienemmästä huoneesta tosin on lattia romahtanut, joten niitä voi vain tavaran säilömiseen käyttää. Tuvan puolella lattia vielä kuitenkin siinnittelee ylhäällä ja siellä uskaltaa liikkuakin.
Jos tarkkaan katsoo (klikkaamalla kuva isommaksi) näkyy hellan vasemmalla puolella miten lattia on painunut. Ja kyllä, jalkalista on tukevasti omalla paikallaan, lattia on siitynyt vähän alemmas mitä pitäisi.
Suurin urakkahan oli kaiken tavaran saaminen jonnekin ihan muualle, vaan jonnekinhan ne pikkuhiljaa hävisi. Mies vähän joutui rassaamaan piippua jotta siellä saattiin savut kulkemaan (välillä tosin tahtoivat tulla vähän väärään suuntaan) ja pikkuista tulta ollaan nyt hellassa muutamana päivänä pidetty, jos piippu siitä alkaisi kuivumaan. Talossa ei tietenkään ole ollut piipunhattua joten kaikki vesihän on sinne päässyt. Samoin kaikki roskat, mitä oli ihan kiitettävä kerros savupellin päällä. Ihan suosiolla ei peltikään meinannut aueta.
Kangaspuutkin sai sinne sopimaan. Jotain tavaraakin täytyi vielä nurkkaan säilöä.
Vaan nyt on kiva käydä välillä mökkeilemässä ja lapset ainakin kovasti tuolla viihtyy. Esikoinen olisi jo kovasti sinne muuttamassa.
Ja olen minäkin pitkään odottanut että sinne pääsee edes kesäksi puuhailemaan, erityisen ihastunut olen tuohon Siro (no 44) puuhellaan. Olisinkin kovasti halunnut siirtää sen meidän taloon, mutta käytännössä se ei olisi ollut mahdollista ja järkevääkään se tuskin olisi ollut, koska tiilistä muurattu varaa kuitenkin huomattavsti paremmin lämpöä.

7 kommenttia:

 1. Voi, miten ihana mökki! Ja tilaa kangaspuille <3 ihan hiukan viherrän täällä kateudesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä ihana, en voi väittää muuta :D vähän vaan pelottaa, että se lopulta paljastuu niin huonokuntoiseksi, että ei kannata korjata.

   Poista
 2. Niin huonoa ei olekaan, etteikö kannata korjata. Äläkä vaan kysy rakennusalan ammattilaisilta, ne purkaa kaiken mikä ei ole uutta tai muovia:):)
  Tyttären talo on kuulemma asuinkelvoton ollut jo monta vuotta ja siellä hän tekee pikkuhiljaa remonttia ja asuu jo kolmatta vuotta ja meillä on vanhin osa 1700-luvulta ja hyvin pärjätään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies kyllä on rakennusalan ammattilainen, eikä sitä ole purkamassa, taidan minä olla meistä enemmän huolissaan :D Emme tosiaan tiedä miten hirret tuon rappauksen alla voivat, ainakin kengittämään joutuu ja sokkeli on hajonnut pohjoisseinältä vähän. Katto siinä on kyllä hyvä joten se lupaa ihan hyvää kuitenkin. Hometta läinnä pelkään jos sitä on ja miten siitä pääsee eroon.. No jospa pian päästään purkamaan tuo julkisivu, niin sitten tiedetään ehkä enemmän!

   Poista
 3. Kiva mökki ja kohtuullisen matkan päässä! Ymmärrän esikoista oikein hyvin!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia, tuossa on niin minun unelmien keittiön tyyliä :)

  VastaaPoista
 5. Ajateltiin sitten, että voidaan muuttaa tuonne, kunhan lapset on vähän isompia. Lapset voi sitten keskenään asua tässä meidän päärakennuksessa. No aika näyttää. Esikoinen on nimennyt nyt tämän kesämökiksi ja päärakennuksen talvimökiksi :)

  VastaaPoista