torstai 27. helmikuuta 2014

Ensimmäiset kylvöt

Pääsinhän minäkin piikkuhiljaa pois tästä, kurjaakin kurjemman talven kurimuksesta. Reipastuin elilen niin että laitoin jo ensimmäisetkin kylvöt, jalapenoja ja kahta eri paprikaa. Lisäksi laitoin vihanneskrassin siemeniä itämään, lehtisalaattia ja herneenversoista muistin myös tehdä uusinta kylvön.
Kerroin jokin aika sitten että olen siirtynyt kausiruokaan, vaan pakko tunntustaa että nyt siitä on lipsuttu ja pahasti. On tullut kyllä syötyä ihan kiitettävästi salaattia, kurkkua ja tomaattia. Päätin ostaa yhden salaatin ainekset ja sen jälkeen homma ryöstäytyi käsistä! Ensi talvena täytyy kyllä selvitä paremmin, ja myös varautua paremmin, olen nyt vasta tutustunut näihin ituihin.

Eilen oli myös tosi pitkään aikaan aivan mainio ulkoislukeli. Parin edellisen hyvin vesisateisen päivän jälkeen aurinko oli oikein tervetullut. Tosin ne vesisateet ja useamman asteen plussakelit ja eilisen auringonpaiste pitivät kyllä huolta, että lumet lähti melko tehokkaasti.
Vaikka talvi on ollut kurja koko Suomessa, on meillä kuin ihmeen kaupalla ollut lunta kuitenkin koko talven, ainakin sen varran että voi sanoa maan olleen valkoinen. No nyt ei enää ole, paikoitellen toki vieläkin, mutta moottorikelkalla on turha kuvitella pääsevänsä ajamaan enää. Jo ei joku takatalvi tule.
Innostuin kuitenkin lapioimaan tulevan kasvihuoneen paikan vähemmälle lumelle (tuo tikulla merkitty paikka, pienemmät tikut merkkaa kesän kasvimaan laajennuosaa). Vähän on ollut motivaatio hukassa senkin suhteen, kun nyt vaivaa tuo rahan puute enemmän kuin yleensä. Mies on edelleen lomautettuna ja kyllähän se alkaa jo pinnaa kiristää. Ei meillä nyt yleensäkään rahaa liiemmälti ole mutta sen verran kuitenkin että tullaan, omalla nuukalla tavalla, ihan kivasti toimeen. Kirppistely on ollut minulle sellainen henkireikä, vähän omaa aikaa kerran viikossa. Nyt en ole päässyt sinnekään pitkään aikaan. Ja sekös on pinnaa kiristänyt lisää.
No päätin nyt kuitenkin että jatkan alkuperäisellä suunnitelmalla, siis että kasvihuone valmistuu kesäksi. Jos ei niin sitten ei, mutta siihen pyritään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti