maanantai 9. joulukuuta 2013

Joulutunnelmaan

On tänä vuonna ollut vaikea päästä. Viime vuonna iloitsin joulun tulosta jo hyvissä ajoin marraskuun puolella. Tänä vuonna tuntuu että sitä on pitänyt väkisin kaivaa kaapista.

Itsenäisyyspäivänä askarreltiin taas kransseja äitini ja kummitätini kanssa. Tein myös yhden pelkästä pajusta ja siitä tulikin aika hieno. Vielä pitäisi keksiä vain hyvät koristeet noihin, pää vain lyö tyhjää. Mukavaa silti oli, toivottavasti tästäkin tulisi ihan perinne, tehtiin näitä myös viime vuonna samalla porukalla.

Vaikka valoa on kovin vähän, on se vähäinen kaunista senkin edestä. Aamulla taivaanrannan värjää punainen, päivällä kulta. Aurinko ei enää noise noiden puiden yläpuolelle ollenkaan, mutta valoa silti vielä jokunen tunti päivällä riittää.

Ollaan askarreltu lapsosten kanssa taikataikinasta kaikenlaista. Tai lähinnä tuo vanhempi on tehnyt, nuorempi ei vielä kummoisia tee ja itsellä, taas kerran, pää lyö tyhjää. Jotain joulukoristeita halusin tehdä, mutta en oikein tiedä mitä. Nuo karkkitangot kuitenkin syntyi ja sain ne nyt jopa maalattuakin. Ovatkin sitten ainoat meidän joulukoristeet esillä vielä.


Pidän joulussa oikeastaan kaikkein eniten siitä valmistelusta. Lahjojen suunnitelusta, koristelusta, kynttilöistä, leipomisesta ja tietysti tunnelmasta. Joulupäivät meneekin sitten loikoillessa. Pyrin valmistelemaan niin että joulupäivinä ei sitten pidä pahemmin kotitöitä tehdä. Vähän juhlitaan aurinkoa vain takaisin, muistetaan ystäviä ja sukulaisia.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille ja lämpöä joulun odotukseen!

2 kommenttia:

  1. minä oon yrittäny uurastaa joulua ajatellen.Leivoin jo kakkuja,ostin torttutaikinaa ja täytettä,,alan leipoo tällä viikolla jos kerkeen,kun on tuota touhua ja puuuhaa,yllin kyllin,vaikka välilä tuntuu jotta mitä suotta :(,,,,,,Muksaa alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en oo tehnyt mittään! Piparkakkuja leivottiin. Tärkeimmät kai lienee laatikot tehdä pakkaseen, niitä ilman ei tule jouluakaan. Eikä meillä ole kinkusta tietoakaan, pittäisköhän alkaa jo huolestua.

      Poista