torstai 21. marraskuuta 2013

Palkkatyön hyvät puolet

Vaikka nuo miehen työt vähän tuppaa hidastamaan näitä projekteja, myönnettäköön että on siitä työstä aika paljon hyötyäkin. Ja muutakin kuin se palkka.

Tänään tuli taas töistä pakettiauton kanssa ja toi tullessaan tuulensuojalevyä kuistia varten, sai ne hyvin edullisesti, kun olivat jääneet yli jostain työmaalta. Samalla taisi tuoda taas muutaman laudanpätkän polttopuuksi ja yhden melko ison lämpölasin.
Meillä alkaa tilanahtaus iskeä varastoissa ja pihalla, koska mies tuo melko säännöllisen epäsäännöllisesti kaikenlaista tavaraa töistä. Osan on pelstanut roskalaivolta, osan on ottanut ylijäämätavarana työmailta tai milloin mistäkin.

Pihalla ja varastossa seisoo tiiliä, kaivonkansia, valoja, ovia, ikkunoita, villaa (ja muita eristeeksi tarkoitettuja materiaaleja). Ja ihan julmetusti lankkua. Niiden sijoittaminen on ollut erityisen ongelmallista, kun niiden täytyy olla kuitenkin suht suojattuna. Huonoimmat menee aina polttopuuksi.
Jostain on jokunen euro maksettu, suurinosa kuitenkin ilmaiseksi.
Roskista on pelastettu hyvä työvalo, joka kaipasi vain polttimon vaihtoa. Meidän iso liiteri sai uuden peltikateen, entisestä omakotitalosta. Pureruista seinistä on otettu hyvää villaa talteen.

Työtähän kaikki vaatii sen palkkatyön päälle, monesti mies tulee töistä vasta viiden kuuden aikaan, vaikka palkallinen työ loppu jo puoli neljältä. Sitten se saattaa siihen päälle tehdä vielä kotona näitä raksahommia, niin ei voi ainakaan laiskuudesta syyttää. Vaikka myönnettäköön että minä välillä vähän syytänkin.
Vähän tulee valitettua kun hommat ei aina etene minulle mieleisessä järjestyksessä, kun toinen tekee kuistia, vaikka vaadin sen keittiönkin edistymistä.

Pitäisi muistaa kiittää enemmän kuin valittaa, on se aika kulta <3

Teki minulle tämän lyhdyn, ihan pyytämättä, kun valittelin, ettei meillä ole lyhtyjä ulos. Ja jämämateriaalista tietenkin.

2 kommenttia:

 1. Vaude ompas tehnytkin upean näkösen lyhdyn ja nyt niitä tarvitaankin.Minä kans tai isäntä paremminkin laitteli ulos lyhtyjä ja on jo kynttilöitä poltettu,se luo tunnelmaa..On sinulla ahkera mies,kiiitoksen ansaitsee kyllä..Löysin kivan blogin tulen uudelleen tänne,vaan en löytänyt lukijaks kohtaa,,oisin tullu myös lukijaksi tänne :)..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kynttilät on kyllä loppusyksyn parasta antia, ulkona on niin pimeää ja märkää ja kylmääkin jo, kynttilät lämmittävät monnelakin tapaa.
   Pitääpäs selvittää tuo lukijaksi kohta, kunhan kerkiän tässä viikonlopun aikaan toivottavasti. Tervetuloa!

   Poista