torstai 28. marraskuuta 2013

Talvi tulossa, kevättä mielessä

Vaikka talvi tekee parhaillaan kotiaan ulos, on mielessä ollut kuitenkin jo kevät. Liekkö sitten syynä lämmin ja pitkä syksy vai mikä, mutta jouluunkaan en ole oikein jaksanut ajatuksia luoda. Nyt sentään näyttää että lumi tuli jäädäkseen.
Olen kuin huomaamattani siirtynyt kausiruokaan, ainakin suunnilleen. Karppauksellakin lienee osasyynsä, mutta jotenkin se on vain alkanut tuntua luontevalta. Kurkut, tomaatit ja salaatit on jääneet kauppaan, tilalla on juureksia. Jotain vihreää ja tuoretta on kuitenkin alkanut hirveäsi tehdä mieli, niinpä keittiönpöydälle päätyi kasvamaan herneitä ja ovatpa hyviä. Täytynee idättää jotain muutakin vihreän nälkään.

Vaan on sillä kevätmielellä muukin syy kuin ihanat herneenversot. Olen nimittäin vakaasti päättänyt (just, taas kerran) että ensi keväänä kasvihuoneeni valmistuu. Juu, olen päättänyt että se on valmis ensi kasvukaudelle. Saattaa tietysti olla että sen piti jo valmistua tänä kesänä tai ainakin viimeistään syksyllä. Olen tässä vuoden verran kunnostanut ostamiani vanhoja ikkunoita, siis olen saanut niistä jopa vanhan maalin poistettua. Nyt aloitin kuitenkin vakaasti ja varmasti niiden kunnostamisen, kaksi ja puoli ikkunaa kahdeksastatoista ikkunasta on jo jopa hiottu. Ei enää montaa jäljellä..
Ja sitten vielä maalaaminen muutamaan kertaan ja ikkunalasien kittaaminen takaisin paikoilleen. Niin ja siinähän oli vasta niiden ikkunoiden kunnostus. Vähän mietityttää kuitenkin tuo maalaaminen, kun pellavaöljymaali vaatisi valoa ja lämpöä kuivaakseen (jonka tekee siltikin hitaasti) ja joista molemmista on hieman puutetta tähän vuoden aikaan.
Vaan eihän tässä ole muukaan auttanut, kun olen piirrellyt suunnitelmia ja selannut netistä ihania kuvia kasvihuoneista (siis kausihuonehan tuo sitten on).
Olen vaan niin kevät fiiliksissä!

Ja nyt kaivamaan sitä joulufiilistä jostain..

2 kommenttia:

  1. Täällä ainakin sataa lunta tosiaan paljon,sakeasti heti,,.nyt pitäis ruveta joulua jotenkii laittelee pikkuhiljaa,vaan aatteles,mullla on samanlaisia oireita,jotta kevät on mielessä ja kukat kiiluu silmissä,niitä ostelen tänne sisälle.Kun pitäis muuta aatella jo,se on tuo kevät joka villitsee jokaisen,ei niinku muuta pysty kohta ajattelee,vaan nyt on otettava niskasta itteensäö kiinni,jotta,,,,,Muksaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä kans lunta tullut iha kivasti nyt. Varmaan sellaiset parikymmentä senttiä jo ainakin. Ja päätin että huomenna minä kaivan sen joulumielen sieltä kaapista vaikka väkisin! Jos tämän joulun ja vuodenvaihteen hoitaisi nyt alta pois, sittenhän sitä saa jo ihan luvan kanssa alkaa kevättä (ja siemenluetteloita) odottamaan :)

      Poista