perjantai 18. lokakuuta 2013

Lunta!

Ja heti ensimmäiseksi varoitus kaamean huonosta kuvanlaadusta, joka otettu perus(surkealla) nokian kännykällä keittiön ikkunan läpi. Halusin kuitenkin näyttä että nyt sitä on! Olisin tietysti voinut kaivaa järkkärin kaapista, mutta aiemmin en muistanut ja nyt kuopus nukkuu sylissä.
On meillä jo ollut kyllä kahtena edellisenäkin aamuna maa hieman valkoinen, mutta nyt lunta oli jo vähintäänkin viisi senttiä.
No kyllähän sen tosin tietää että miten tuolle lumelle vielä ennen talvea käy, ensi viikolle oli kuulema luvattu plusasteita ihan reilusti.
Toisaalta ihan kiva sikäli että ehdin jo harmitella että nyt jäi karpalot lumen alle (löytyisihän ne sieltä tietysti vielä keväällä), karpalorouhe kun on aivan ihanaa.

Tein muuten myös jogurttia! Innostuin vähän kun parissa blogissa (täällä ja täällä) oli tehty sitä ja vaikutti tosi helpolle. Ja täytyy kyllä vähän nolona tunnustaa että en ole aiemmin edes tajunnut tettä tuolaisiakin voi tehdä ihan tavan kaupan maidosta.
No kokeilin sitten litran verran tehdä, ja sehän onnistui! Aavistus sellaista viilimäistä siitä tuli, vähän sellaista jogurtin ja viilin välimuotoa, mutta hyvää oli yhtä kaikki.
Meillä on puuhellassa sellainen muurattu paistouuni (joka ei kyllä paistamiseen sovi, kun ei tahdo millään lämmetä tarpeeksi), keksin sitten hyödyntää sitä ja mittailinkin kinkkumittarilla että siellä oli sopivasti 50 astetta. Laitoin sitten jogurtin sinne tekeytymään, mutta kun vähän myöhemmin kokeilin purkkia se olikin lämmennyt tosi kuumaksi. Ajattelin sitten että onnistuukohan enää ollenkaa, mutta laitoin kuitenkin jogurtin vielä pyyhkeeseen ja hellan viereen. Siinä oli ehkä aavistus liian viileää, mutta näkyi kuitenkin onnistuvan.
Ensi kerralla pitää kyllä käyttää punaista maitoa kevytmaidon sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti