maanantai 30. syyskuuta 2013

Pitkästä aikaa

On näköjään mennyt viimeisen kirjoituksen julkaisemisesta, tovi jos toinenkin. Asiaakin olisi kyllä ollut, mutta ei innostusta. Aloittelin yhtä tekstiä kirjoittelemaankin, kuluttamisesta nimittäin. Inspiraation sain ostamastani Arbian Niiskuneiti mukista (siitä keltaisesta jossa Niiskuneiti katselee silmät kiiluen kirstun hepeneitä). Sattumalta myös eräässä toisessa blogissa oli samoja mietteitä juuri samaan aikaan. En oikein osannut itse sitten kirjoittaa sitä mitä halusin, ainakaan niin (osaanko koskaan), että siinä olisi mitään järkeä.
Joten taidan vain laittaa linkin siihen blogiin, ja lukekaa ihmeessä (jos ette jo ole niin tehnyt) myös nuo linkit blogissa. Aika kaameita lukuja myös siitä miten suomalaiset heittää vaatteita roskiin. Ja meidäthän on kasvatettu tähän, yhteiskunta oikein tuottaa näitä kulutusjuhlijoita ja syyttävällä sormella osoittelee niitä jotka eivät paljon kuluta, uutta tavaraa ainakaan.

Omasta kulutuksesta sen verran, että sitäkin olisi syytä tarkastella, vaikka vaatteet (ja kaikki muukin tavara) tulee aina ensisijaisesti käytettynä. Kyllä tästäkin taloudesta paljon turhaa tavaraa löytyy ja remontoidessa varsinkin tekee mieli helposti laittaa kaikkea tarpeetontakin uusiksi. Ja myönnettäköön että tykkään kyllä shoppailusta, kirppistely on etenkin sellainen henkireikä.

Nostelin tuossa viikko sitten potut pois pellosta ja samalla ne muutaman lantun mitä oli jäljellä.

Potuista tuli kyllä todella huono sato, joudutaan kyllä laittamaan vielä ainakin ensi kesänä osa perunasta tuonne samalle pellolle, mutta toivottavasti saadaan pikkuhiljaa laajennettua kasvimaata sen verran että saadaan myös perunat sinne.
Pari pientä punajuurtakin vielä löytyi, ja yhtenä yllättäjänä myös tuollainen pienen pieni kukkakaali. En kyllä odottanut kukka- ja parsakaaleista mitään. Alkuun oli jo taimien kanssa ongelmia ja sitten ötökät söivät lehdet niin pitsiksi, että en odottanut mitään näiltä. Yllätykseski löysin kuitenkin aiemmin kaksi tuollaista pientä kukkakaalia ja nyt vielä yhden. Kehäkukkiakin tuli poimittua sisälle pieni kimppu.

Talvi tulee hyvää kyytiä. Koivuisssa on lehtiä enää harvakseltaan, pihlajat sentään vielä loistavat punaisena. Yöpakkasia on ollut ja tänään ei aamulla ollut pirtissä kuin 16,3 astetta lämmintä. Kovasti on tuullut ja se vie lämpöä mukanaan enemmän kuin pelkkä kylmä. No hellaa on ollut mukava lämmittää ja siinä taas pitkästä aikaa myös ruokaa laittaa. Lisäeristyksestä ei silti olisi haittaa.

Keittiö ei ole edistynyt yhtään. Vielä puuttuu siis ne ovet, yläkaapit, liesituuletin (olemme ehkä jo sen valinnut), valot ja osa välitilan laatoituksesta. Sillä ei kyllä ole nyt ihan hirveä kiire ollutkaan, kun uunit ja hellat ja kaikki toimii (ja on paikallaan). Alkaa taas vaan pikkuhiljaa mennä hermot noihin astioihin joita pyörii joka paikassa, kun niille ei ole vielä paikkaa. Sain tässä vähän siivottua kuitenkin ja tavaroita niin järjestykseen kuin niitä vain voi saada, joten jos vaikka kuvia räpsisi, voisi niitä tännekin laitella.

3 kommenttia:

 1. Oho, sä olit linkittänyt mun blogiin. Kiitos :) Osaat ihan takuulla kirjoittaa vaikka mistä! Tiedän tunteen, monesti on itselläkin ollut joku ajatus, mutta siitä ei sitten olekaan tullut blogiin mitään järkevää. Joskus ei vaan irtoa. Tai saa kunnon lauseen muotoon ymmärrettävästi ja napakasti sitä ajatustaan. Kiva kuulla teidän kuulumisia taas. Hassua, miten sitä miettii joskus näitä ihan ventovieraita blogituttuja, että eipä ole aikoihin kuulunut :) Kaikkea hyvää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittelu meni taas sellaiseksi jaaritteluksi ja ajatukset pompii sinne tänne, ehkäpä koitan kirjoitella suosta kuluttamisesta joskus toiste. Ja kiitos itsellesi! :)

   Poista
 2. Mulla on sulle haaste, jos sulla on aikaa vastata :) http://sininentupa.blogspot.fi/2013/10/jiakuappi-ja-sen-sisalto.html

  VastaaPoista