torstai 22. elokuuta 2013

Keittiö, osa 2: Eteinen ja tuulikaappi

Ja seuraavaksi herää varmaan kysymys, että miten eteinen liityy keittiö remonttiin mitenkään? No kyllä se liittyy. Tai ehkäpä tuon otsikon pitäisikin kuulua `Keittiö ja eteinen osa..` koska samalla remontoimme myös eteistä hieman lisää.
Alunperin meillä ei ollut varsinaista eteistä ollenkaan, vain alle neliön kokoinen tuulikaappi ja naulakko portaiden alla. Ei ihan ideaali ratkaisu neljän hengen perheessä.
Kerroinkin jo aiemmin kuinka muutimme tuon keittiön jatkeen, vai millähän nimellä sitä kutsuisi, eteiseksi.
Eteisenä se sama tila palvelee edelleen.
Tässä vähän selvennykseksi, keskellä siis näkyy tuo tuulikaapin ovi, oikealle portaiden taakse jää keittiö ja vasemmalla on se entinen keittiön jatke, nykyinen eteinen. Myös tuossa portaiden tällä puolen oli ennen seinä, mutta se purettiin melko pian muuton jälkeen, koska lämpö ei tahtonut oikein nousta tuonne ylös.

Kertoilin myös jokin aika sitten pienestä remontista jossa ulko ovi vaihtoi paikkaa ja ikkuna hävisi. Se siis liittyi oleellisesti tähän keittiöprojektiin. Sisäpuolelta siis se käytännössä tarkoitti sitä että tuulikaappi poistettiin ja ulko-ovi siirrettiin eteisen puolelle tuohon ikkunan paikalle. Näin saatiin siis lisää tilaa keittiölle ja keittiöstä saattiin ihanan avara ja toimivakin.
Tuulikaapillahan on melko tärkeä tehtävä kylmän sisään pääsyssä, tai siis lämmön karkaamisessa. Toimii vahän samalla tavalla kuin kaksinkertainen ikkuna verrattuna yksinkertaiseen. Tämä oli kuitenkin meidän mielestä ainoa järkevä ratkaisu tuohon keittiö pulmaan ja tarkoitus on (sitten joskus) rakentaa tuohon ulkopuolelle sellainen kylmä kuisti.
Valitettavasti minulla ei ole nyt esitellä vielä uusia kuvia sisäpuolelta, mutta esitellään nyt vielä tähän siitten uusi ikkunan paikka, siis se joka poistettiin aiemmin kun ulko-ovi siirrettiin eteisen puolelle.
Ikkuna tulee siis keittiöön ja antaa ihanasti valoa sinne. Samalla siitä on hyvä seurata lasten touhuja pihalla, hiekkalaatikko ja kiikut jäävät juuri kuvaajan selän taakse joten sinne on hyvä näkyvyys keittiöstä.
Olenkin jo pikkuisen suonut luottamusta meidän kolmivuotiaalle ja antanut hänen olla ulkona yksinään, jos olen itse esim laittamassa ruokaa. Hän onkin pysynyt varsin kiitettävästi hiekkalaatikko- ulko-ovi välillä. Nyt sitten on vahtiminen vieläkin helpompaa, kun ulos näkee jo keittiöstä, eikä tarvitse puolen minuutin välein ravata kurkkimassa eteisen ikkunasta.
Ja jos joku siellä tietysti kauhistelee kun niin pieni on yksin ulkona, niin tiedoksi että meillä ei ole autoteitä ihan lähellä ja joellekin on niin vaikeakulkuista polkua niin pitkä matka että tuo kolmevuotias ei mene sinne edes mielellään jos ei kanneta.

1 kommentti:

  1. Onpa teillä isoja muutoksia tehty ja tekeillä! Näyttää järkevältä ja hyvin ajatellulta. tuosta tulee hyvä!

    Nyt vielä kuvia uudesta keittiöstä!

    VastaaPoista