maanantai 3. kesäkuuta 2013

Pihatöitä ja hyönteisiä

Keväthän on yleenä pihatöiden osalta melko kiireistä aikaa, ja me tyhmäthän tietysti haalittiin niitä hommia lisää. Piti sitten ottaa minikaivurikin viikonlopuksi, kun ne vielä viime kuun sai -30%. Toissa viikonloppuna oli siis ukko sellaisella tuossa pihalla häärimässä, ja kauheasti sotkua ainakin saatiin aikaiseksi. Toivotaan että siitä vielä piha tulee.
Kaivettiin siis tuosta liiterin edestä vähän maata pois, että autoja voidaan siinä sitten pitää, meillä kun ei nurmikko kanna yhtään, jos on vähänkin märempää. Levennettiin myös vähän pihatietä ja kaiveltiin muutamia salaojaputkia (siis ojia niille, yhtään putkea ei kylläkään vielä olla maahan saatu). Kaivuusta jääneestä maasta saikin sitten vielä sopivasti täyttömaata, millä tasoitella pihan epätasaisuuksia.

Jotenkin nyt vaan tuli sellainen että työtä olisi niin paljon, että sitä tuli liikaa. Ei enää edes huvita olla pihalla. Tosin juuri alkanut ötökkä kausi ehkä vaikuttaa siihen pihalla oloon vielä enemmän. Miten voikaan olla isoja nuo kesän ensimmäiset ötökän puremat, kauheita patteja joka puolella, voisi luulla että joku isompikin on ollut asialla. Nuorempi pojista niistä näyttää kärsivän eniten, kun ei vielä oikein näytä osaavan niitä poiskaan hätistellä. Vanhempikin tosin jo halusi eilen sisälle kun valitteli ötököistä.

Ja ötököistä puheen ollen. Vaikka noita ärsyttäviä taas riittää, pölyttäjiä näyttää olevan tosi vähän. Vielä kun en ole niitä mehiläisiäkään saanut, taitaa marjasato jäädä huonoksi tänä vuonna. Ihan muutamia hassuja kimalaisia ja ampiaisia olen nähnyt, mutta marjapensaissa tuskin lainkaan. Isäni oli myöskin kiinnittänyt huomion samaan, kirsikka kyllä kukkii runsaasti ja ilmoistakaan ei ole nyt kiinni, mutta silti pölyttäjiä näkyy vähän.
Viime kesähän oli tosi huono, joten talvehtiminen on varmasti ollut vaikeaa. Sen tiedän ainakin että myös mehiläiset ovat vähän heikosti talvehtineet ja siksipä pesienkin hinnat näkyy olevan vähän korkeammat tänä kesänä. Täytyisi varmaan laittaa sellainen hyönteishotelli, jonka Mammukkakin oli tehnyt.

2 kommenttia:

  1. :) Hauska, että olit linkittänyt! Vaikka jotenkin epäilen meneekö hotelliini ketään kun meillä on noita potentiaalisia ötökän pesiä muutenkin pihassa. Jännityksellä odotellaan :) Odottelen muuten puhelua mehiläissedältä, joka lupasi myydä minulle jaokkeen kunhan on saanut eviralta tulokset, että hänen mehiläiset ovat kunnollisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllähän niin hienoon hotelliin passaa mennä :) Minäkin tässä jännittelen että milloin pesän saan, tai voipi olla että minäkin ostan vaan jaokkeen, mutta saanpahan tehdä sen ehkä itse. Muistahan kirjoitella sitten kun mehiläiset kotiutuu!

      Poista