sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Mehiläiset tuli

Eilen niitä sitten vihdoin saatiin, yksi jaoke, oikein hienoja krainialaisia mehiläisiä.
Tänään kurkkasin pesäänkin (siksi niitä lentelee tuossa pesän ulkopuolella niin paljon), sieltä löytyikin heti oikein hieno emo, selässään punainen merkki (numero76). Merkki siis kertoo minkä vuoden emo on kyseessä, punainen on tämän vuoden väri. Munintaakin näkyi hyvin. Ei sitten tullut katsottua enempää kun emo löyti heti toiselta kehältä minkä nostin, olisi tietysti voinut tarkistaa että löytyyhän siitepölyä tarpeeksi. Tilaa vielä näytti hyvin pesässä olevan, joten ei ihan heti tarvitse lisätä uutta osastoa. Loppuviikosta voisin sitten malttaa mennä käymään pesän läpi kunnolla, ei ihan joka päivä kehtaa toisia hätyytellä.
Sain sitten pesää hakiessani heti ensimmäisen pistonkin. Vähän kun kurkattiin pesään, hyökkäsi sieltä heti yksi ja tuikkasi nenään. Oliko se sitten merkkaus, vai näyttivätkö muuten vaan kaapin paikan.

Nyt on aika hyvä mieli, eikä viikolla menneet tomaatit ja muutkaan haittaa enää niin kamalasti.
Ostin myös alku viikosta käsikäyttöisen lingon, mukana tuli myös pari siivilää ja hana, oikein hyvältä kaikki vaikutti.


Pitäisi vielä jaksaa laittaa noita tarvikkeita kuntoon, kehiä olisi ihan älytön määrä puhdistettavana ja langoitettavana ja vahoitettavana (käytettyjä kun ovat, ei voinut vastustaa kun ilmaiseksi sai) huomenna haen loppuja tarvikkeitakin. Voisi sitten vaikka laittaa vähän listaa mitä kaikkea on tullut ostettua.

2 kommenttia:

  1. Onpa hienoa, en ymmärrä puoliakaan! Sinähän voisit vähän esitellä tuota mehiläisenhoitoa ja tarvikkeita täällä... Jos vaikka oppisin jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitankin ehtiä kertoilla noista vähän enemmän. Sitten kun keksin taas jostain aikaa kirjoittamiselle, ehkäpä vielä tämän vuoden puolella ;)

      Poista