lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kylmä vei

Ainakin tomaatit, paprikat ja chilit, varmasti myös avomaankurkut. Perunaa kylmä kohteli kaltoin, samoin kuin paria sipulia.


Tiedossa olikin, että keskiviikon ja torstain välinen yö on kylmä, hallasta ei tosin varoitettu. Peittelin muut, paitsi kasvihuoneessa olevat tomaatit, perunat ja osa sipuleista unohtui myös peittää kun en ehtinyt sitä tehdä silloin kun muillekin laitoin harsot, ja sitten vaan unohdin kokonaan. Ja tietäähän miten siinä kävi. Oma vikahan oli kun en noita tomaattejakaan tajunnut peittää, eihän ne kestä yhtään kylmää, eikä näköjään avomaankurkkukaan. Perunan pitäisi ilmeisesti vielä kasvaa, myöhästyttää ilmeisesti parilla viikolla kyllä satoa. Ehkäpä opin sitten ensi vuotta varten tästä jotain. Mies kävi vielä lohdutukseksi hakemassa neljä tomaatin taimea (jossa muuten oli jo raakileita), vahingosta viisastuneena peittelin ne vielä varulta, vaikka niin kylmää ei olekaan enää luvattu.
No koska kasvihuoneeseen tuli lisää tilaa, sinne varmaan tulee sitten salaattia ja muita kesäkasviksia. Kasvimaalle saa sitten laittaa vielä vaikka hernettä lisää.

3 kommenttia:

 1. No voi surku!

  Joskus on hyvä, ettei olla omavaraistaloudessa kumminkaan.

  VastaaPoista
 2. Voi ei :( Joskus meillä perunalle käynyt aivan samoin. Kurkut eivät ole koskaan paleltuneet, mutta monella muulla tavalla epäonnistuneet kyllä. Tomaatit on tainnut usein pelastaa kasvihuoneen betoniseinä, joka varaa yllättävän paljon lämpöä. Tomaattien kanssakin ole kyllä muuten epäonnistunut usein. Nuo kurkut ei kyllä näytä ihan täysin kuolleilta tuossa kuvassa...? Voisiko ne vielä elpyä? En tiedä. Hyvä pointti Keskeneräinen, onneksi ei olla omavaraistaloudessa :) Mutta harmittaahan se toki, kun on vaivaa nähnyt.

  VastaaPoista
 3. No nyt en kyllä ole käynyt noita kurkkuja katsomassa, peittelin ne kuitenkin vielä harson alle, kun en ollut itsekään varma. Tomaatit kyllä harmittaa, vaikka alkuun näytti ettei niistä mitään tule, olivat ne jo mielestäni oikein komeita ja osahan jo kukkikin. Onneksi ei asuta ihan omavaraisesti kyllä, vielä tämän takaiskun jälkeen, saatika muutenkaan tuosta meidän pienestä kasvimaasta saisi tarpeeksi ruokaa. Ensivuonna paremmin sitten.

  VastaaPoista