maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kävelyllä

 Käytiin eilen kävelemässä, meidän metsäpalstalla, se on noin puolen kilometrin päässä talosta. Ihan kivan näköistä metsää oli, ehkä pariksi vuodeksi saadaan sieltä heti kaadettua koivua polttopuuksi. Sitten siellä oli myös aika isoa haapaa ja ihan kaadettavan kokoista leppääkin, ja mäntyä. Alkupää palstasta oli aika lehtipuu voittoista, loppupäässä (missä tuo jokikin on) oli enemmän kuusta, maasto myös muuttui vähän hankalammaksi kulkea siellä. Pitäisi vain jostain saada joko mönkijä tai kelkka lainaan että saisi tuotua puut sitten poiskin sieltä, palstalle kun ei mene ollenkaan tietä.


Majava oli kaatanut ison männyn mukavaksi sillaksi.Kotona ehdin vähän kitkeä taas marjapensaiden alusia. Löytyipä sieltä ihan kunnioitettavan kokoinen voikukka, pisimmät lehdet olivat jotain kuusikymmentä senttiä pitkiä. Löysin muuten myös viimevuonna tuollaisen mammuttivoikukan, se oli jopa metrin korkuinen! Harmittaa kun en kuvaa silloin ottanut. Vähän taas piti miettiä että onko tuo voikukka ollenkaan, mutta sille se ihan kyllä näyttää.

Pihaamme tuli myös yksi nuori kyy juhannusta viettämään. Käytiin sitten viemässä se useamman kilometrin päähän, että pysyy vastaisuudessa poissa. Meillä pitäisi olla tällä alueella paljon kyitä, mutta tämä oli kyllä ensimmäinen minkä minä olen täällä nähnyt. Käärmet on kyllä hirmu kauniita ja kiehtovia, toivottavasti pysyvät silti vähän sivummassa jatkossa, kun nuo lapset ei välttämättä niitä hoksaa ja osaa varoa.

Muuten juhannus meni normaaleissa viikonlopun merkeissä, pihatöissä ja muissa kotihommissa siis.

2 kommenttia:

  1. Olispa metsäpalsta noin lähellä. Saimme ostettua palan maata mielstämme tarpeeksi läheltä, mutta sinne on 8km. Mies on tosi innostunut siitä ja on tehnyt varmaan oppikirjojen mukaan kaikki mahdolliset metsän hoidolliset työt siellä mitä vain voi :D Se on sellainen yhden asian mies, joka tekee kaiken perusteellisen huolella. Ekstrana ollaan tehty sieltä aitatolppia ja tupposia (muut sanoo niitä kai kerpuiksi) sekä siirretty omaan pihaan mesimarjaa, kun meillä oli vain samaa kantaa pihassa, eikä niistä tullut marjoja nyt on raakileita jo. Toivottavasti lähtee leviämään joko pihassa tai palstalla. Polttopuita ollaan toistaiseksi saatu tehtyä muuten. Niitä on vaan tarjottu meille... miehen polttopuuntekointo on kiirinyt tuttavien korviin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän se kovin kaukana ole, kun ei siellä sentään päivittäin tarvitse käydä. Vähän pitäisi meilläkin jonkinlaista hoitosuunnitelmaa alkaa tehdä. Koivua tarvittaisiin eniten, kun sitä mielellään poltetaan, mutta olis kiva jos sieltä saisi myös hieman käyttöpuuta muihinkin juttuihin. Kokoahan tuolla ei ole kuin 5000-6000 neliötä, joten ihan mahdottomiahan sieltä ei saa. Meillä kyllä onneksi mahtuu tähän talonkin ympärille laittaa puita ja aika kivasti täällä pienempää koivua kasvaakin. Polttopuitahan ei koskaan ole liikaa :)

      Poista