lauantai 8. kesäkuuta 2013

Antaa sataa

Voi pienet taimiparat, niin kovasti sade niitä nyt piiskaa. Mutta siitä huolimatta tämä sade on nyt todella odotettu, todella tarpeeseen. Yhtäjaksoista kuivuutta on kestänyt jo useamman viikon, siis lähes koko ajan on oltu hellelukemissa.
Kasvimaalle olen kyllä jaksanut ihan ahkerasti vettä kantaa, mutta ne pari perennapenkkiä mitä meillä on, ovat alkaneet kovasti jo kuivuudesta kärsiä. Jos ei olisi nyt sade tullut, olisi niitäkin pakko ollut alkaa kastelemaan. Kylvämäni maanparannuskasvitkin ovat vähän hitaasti lähteneet kasvuun, koska on ollut niin kuivaa.
Pihahommat ovat nyt seis, mutta antaa sataa vaan!

Kävin myös tänään vähän mehiläistelemässä. Kävimme vierailulla kurssilaisten kanssa (vaikka itse kurssi onkin jos varsinaisesti loppunut) eräällä mehiläistarhalla. Jaokkeiden tekoa siellä opettelimme. Ilma vaan ei ollut ihan otollinen, kun vähän satoi ja ukkosti (ovat ukkosella äkäisiä), mutta hurjan mielenkiintoista taas oli. Varasin myös itselleni jaokkeen, jonka voi sitten ensi viikonloppuna hakea. Tarhaaja halusi vielä varmistaa että uusi emo onsitten varmasti hyväksytty pesään, ennen jaokkeiden myyntiä. Nyt odottelen sitten ihan innoissani uusia tulokkaita.

2 kommenttia:

  1. Voi miten kivaa! Mehiläinen on hieno kotieläin. Ja hei, eikös tuo olisi sellaista työtä jota voi tehdä kotona ja tienata vähän, niin kuin edellisessä postauksessa kaipasit. Varmaan saat hunajaa myyntiin asti. Toivotan onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä sitä voisi jo ensi kesänä myyntiikin asti saada. Puheltiinkin sen tarhaajan kanssa verotusasioista ja muusta, hänkään kun ei ole yrittäjänä, vaan ihan yksityishenkilönä myy. Ja oli muuten todella hienon hunajan käsittely linjaston rakentanut sellaiseen elintarvikekäyttöön tarkoitettuun merikonttiin! Ongelmiahan tulee, sitten, jos siis aikoo ihan oikeasti myydä, niin että pakkaamisessa pitää olla elintarvikekäyttöön soveltuvat tilat, lingotahan saa melkein missä huvittaa. Ja jonkun verran rahaahan pitäisi myös olla mitä investoida ja, ja.. No nytmeni kyllä ihan selittelyksi :)

      Poista