keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Kylvöjä vielä

 Vähän aiemmin vätin kylväneeni jo melkein kaiken, mutta tarkennetaan hieman. Laitoin silloin perunat, porkkanat, sipulit ja punajuuret. Nyt olen vielä laittanut lanttua ja herneitä ja istutinpahan ne onnettomat parsa- ja kukkakaalin taimet, kun olivat tuolla kasvihuoneessa sen verran piristyneet, että eivät olleetkaan enää niin onnettomia.
Laitoin myös lisää maanparannuskasveja, peltoherne, ruisvirna, kaura seosta ja auringonkukkia. Lisäksi laitoin kelta- ja mustasinappia, jos vaikka saisimme omaa sinappijauhettakin sitten. Sinapinhan olemme valmistaneet jo vuosia itse.
Onnistuin siis sitten hankkimaan sitä kauraakin, hyötykasviyhdistykseltä sitä sitten löytyi, oli tosin eri lajiketta kuin se maanparannuskasviksi myytävä kaura, mutta ei luulisi niin hirmuisesti niillä eroa olevan.
Nyt pitäisi vielä vähän paikkakylvää punajuuria ja samoin salaattiakin lisää. Pitää myös muistaa käydä laittelemassa hallaharsoa päälle, kun ensi yöksi on luvattu aika kylmää, jos ei jo viime yö ollut niin kylmä, että siellä vielä jotain peiteltävää on.

Mansikkapenkkäjäkin saatiin kolme tehtyä ja vielä pitäisi kolmisenkymmentä tainta käydä ostamassa. Mies haki myös kaksi omenapuuta, Esterin päärynäomenan ja pirjan. Taidan kuitenkin odotella viikonloppuun ennen niiden istutusta ettei tuo kylmä niitä haittaa. Vielä olisi kahdelle puulle valmis monttu kaivettuna, mutta saa nähdä että onko omenapuita ainakaan yhtään jäljellä, kun olivat jo eilen olleet melko loppu ja sunnuntaina niitä oli vasta tullutkin. Nämä olisivat kuitenkin Suomessa, ja vielä vähän pohjoisemmassakin, kasvatettuja, joten mieluusti niitä sitten ostaisin. No ehtiihän ne ensivuonnakin.

Avomaankurkkukin kukkii jo vaikka eivät kovin isoja olekaan, samoin tomaatissakin (yhdessä) oli jo kukkia, vaikka eivät nekään kovin suureksi vielä ole kasvaneet. Olenkin ihmetellyt miten hyvin tämä kasvatushomma on jo sujunut, uskallan jopa ehkä jotain satoakin toivoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti