tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kevät tuee sittenkin!

Viikossa hävisi lumet meidän tontilta lähes kokonaan!
Uskoisitteko että viikko sitten maanantaina ei noita marjapensaita näkynyt melkein ollenkaan. Isommista pensaista ylimmät oksat vähän olivat näkyvissä ja tänään tuo kuvassa näkyvä lumikin on hävinnyt puoleen, kuva siis otettu eilen.
Bongailin myös jotain eloakin kukkapenkistä, jos oikein tarkkaan katsoo voi jo nähdä viherrystä sielläkin. Maa on vielä melko jäistä, joten kylvämään ei vielä kuitenkaan pääse, mutta ei siinäkään toivottavasti kauan mene, kun aurinko pääsee maahan jo paistamaan.
Muuten on tullut kyllä pihalla paljon oltua, aina kun ei ole kauheasti ole satanut. Kauheasti olisi tekemistä, ei vain osaa oikein mistään aloittaa, pitäisi varmaan tehdä itselle työlista, että mitä tehdään ja missä järjestyksessä.

Kompostin kanssa olen ollut vähän pulassa. Tai en oikeastaan pulassa, mutta ei ole vielä alkanut toimimaan taas. Jäätyi ja tuli sitten täyteenkin talven aikaan, nyt on kyllä jo sulanut, mutta käymään ei ollut alkanut. Ihan pohjia myöten en saanut sitä käännettyä, kun on aika korkea, mutta puoleen väliin ainakin ja ei vaikuttanut ainakaan kovinkaan märältä, vaan ihan sopivalta. Voi kyllä olla että se jäätyi sen takia että ei alkanut vielä toimia ihan kunnolla viime kesänä, kun saatiin se laitettua vasta niin myöhään ja meni tietysti hetki että sinne alkoi kertyäkään tavaraa. No jospa se kuitenkin siitä. Meillä on onneksi kolmiosainen komposti joten alettiin jo täyttää seuraavaa, niin saa tuo nyt muhia rauhassa.

Edelleen näyttää vähän huonolle minun pikku taimien kanssa, mutta toivon kovasti että edes joku satoa tuottaa.
Kylvin myös avomaankurkkua, sitruunabasilikaa, parsa- ja kukkakaalia sekä ahomansikkaa ja minttua.

3 kommenttia:

  1. Sun pitää viedä pissiä sinne kompostiin :) Potta kehiin ja tuotokset kompostiin (tai pyytää miesväkeä apuun :D ) ja kohta lämpenee ja höyry vaan nousee. Ja tämä juttu on tosi :D Näin minä sulatin kompostin jo ennen lumien sulamista.

    VastaaPoista
  2. Pitääpäs alkaa ahkeraan pottaa tyhjentämään sinne. Olen kyllä kuullut tuon vinkin jostain muualtakin, ja yhdesti sinne pissaa veinkin, mutta komposti oli vielä silloin jäässä. Pitää vissiin enemmän vaan laittaa.

    VastaaPoista
  3. Meilläkin jäätyy komposti joka vuosi...Pissajuttu on mullekin uusi, mutta järkeenkäypä! Täytyy muistaa ensi talvena :)! Mulla on sulle tunnustus blogissani :).

    VastaaPoista