tiistai 26. maaliskuuta 2013

Kirppiksellä taas

Pääsin viime viikon perjataina käymään pitkästä aikaa kirppikset kiertämässä, nuorempi poika oli mukana ja hän oikein urhoollisesti jaksoi kiertää äipän kanssa yhtään kiukuttelematta neljässä paikassa (ihana muru, milloinkohan olen viimeksi kaikki päässyt kiertämään). Oli kyllä tosi virkistävä päivä pitkästä aikaa.

Löytöjäkin tein (ja samalla tuhlasin rahaa enemmän kuin yleensä) ihan kivasti. Ensimmäisestä paikasta mukaan tarttui vain tuo messinkinen tuikkukippo 0,50e, kahden pienemmän kaveriksi saunalle. Kierrätyskeskukselta löytyi sitten (erittäin hyvältä vaikuttava) puutarhakirja, hintaan 5e. Kolmennelta kirpparilta löytyi sitten jo enemmän tavaraa. Itselle löysin talvikengät, sellaiset millä ilkeää kaupunkiinkin mennä (nyt olen vähän lompsinut vaan talvikumisaappaissa, vaikka loistavat kengät ovatkin, on näille kyllä tarvetta), hintaakin oli vain 4e ja olivat sentään ihan nahkaa ja aika vähän käytetytkin. Nuorempi pojistakin sai uudet kengät kesäksi, hintaa oli myöskin 4e. Itselleni löysin myös pellava/puuvilla housut, sitten kesäksi hintaan 3e. Tein myös oikean löydön, kaksi Kermansaven purkkia (pizzamauste ja tee), vain 2,30e kpl! Yleensä nämä maksaa paljon enemmän (ja meinasivat vielä jäädä huomaamatta). Samasta paikkaa löysin vielä tuon alla olevan ruskea oranssin liinan (josta ajattelin tyynynpäällisiä), hintaa en kyllä enää muista, mutta parin euron luokkaa. Neljännestä paikasta mukaan tarttui vanhemmalle pojalle uusia vaatteita, kaksi paitaa ja kahdet shortsit, 2e per vaate.
Lisäksi löytyi vielä iso metalli kulho (olen pikkuhiljaa alkanut keräillä metallisia keittiökulhoja muovisten tilalle), 4e ja kolme hiekkamuottia, yhteishintaan 0,50e.
Vaikka säästämme aika paljon ostamalla tavaraa käytettynä ja kirppistely on minulle ihanaa omaa aikaa, pyrin silti aina harkitsemaan tarkkaan tarvitaanko jotain tavaraa todella, vai pärjättäisikö ilmankin, mietin siis myös kirppistellessä tarkkaan mitä ostan. Nyt kuitenkin otin käytännössä kaikki mikä vähänkin silmään pisti ja oli kyllä ihanan rentouttava päivä.

2 kommenttia:

  1. Tuo puutarhakirja on tosi hyvä! Olen itse löytänyt sen myös kirppikseltä, luultavasti samaan hintaan. Ehdottomasti omistamisen arvoinen teos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä tosiaan vaikuttaa ja aloinkin jo miettimään josko löytäisin nuo loputkin sarjan kirjat. Olenkin vähän kaivannut tuollaista kattavampaa puutarhan hoidon perusteosta ja vähän aikaa vielä (tyhmänä) mietinkin ostanko vai en.

      Poista