perjantai 22. helmikuuta 2013

Pikku liiterin siivousta ja muuta

Tänään on kyllä ollut ihan mahtava ulkoilu ilma. Ei tuule, pakkasta on vain pari astetta ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Pihalla meni mukavasti muutama tunti touhutessa lasten kanssa.Olen tässä pikku hiljaa siivoillut tuota meidän pienempää puuliiteriä. Jos sen vaan saa oikaistua (kun on vähän päässyt kallistumaan), niin kanala olisi tarkoitus siihen tehdä.
Mutta ensin se täytyy tyhjentää kaikesta tavarasta mitä sinne on kertynty (sovittiin silloin myyjän kanssa että saavat jättää ne tavarat mitä eivät tarvitse). Ja sitä rompettahan siellä on! Sinne on säilötty kaikki tyhjät maalipöntöt, pensselit, ruosteiset vääntyneet naulat, jämä laudat ja mitä nyt keksiä saattaa. Toki sieltä on löytynyt myös ihan hyvää käyttökelpoistakin tavaraa.
Tapani mukaan omatuntoni ei tietenkään salli minun nakella vaan kaikkea peräkärryyn ja kuskata sekajätteenä kaatopaikalle (vaikka tässä vaiheessa mieleni todella tekisi). Olen tunnollisesti käynyt joka ikisen pikku pussinyssäkän läpi ja lajitellut ensinnäkin säästettävän tavaran, sekajätteen, muovit, energiajätteen, metallin ja lasin, kaikki erikseen.

Me yleensä pyrimme säästämään kaikki ehjät ja mahdollisesti tulevaisuudessa tarpeelliset tavarat (lähinnä siis rakentamiseen liittyvää tavaraa, ynnä muuta pienempää), toisaalta taas sellaiset tavarat mitä tiedän että en ihan heti tule tarvitsemaan ja joita saa vaikkapa kirpparilta sitten uusiakin kohtuu hintaan (kuten lastenvaatteet), en ole säästänyt, vaan olen ne laittanut kiertoon, koska eivät ne nyt säilyttäessäkään parane.
Ymmärrän hyvin sellaisia säästäväisiä luonteita ja jotka mielellään laittavat kaikki hyvät pultit ja mutterit talteen. Mutta, en tajua joka ikisen maalipöntön ja maalisen pensselin säästämistä. Tuota metalli romua oli aika paljon, siis pieniä metallin pätkiä, vanhoja nauloja ynnä muuta. Sellaisia ihan käyttökelvottomia (tai mille en minä keksi mitään käyttöä).
Tässä vaiheessa alkaa siis jo tympästä tuo liiterin tyhjennys, mutta vielä pitäisi viimeinen loppurutistus jaksaa sen suhteen tehdä.
Sitten olisi enää meidän isomman liiterin siivous (kun siihenkin olisi tarkoitus valaa ensi kesänä betonilattia. Ja sitten vielä vanhan talon ullakko..

Miulla on pieni ongelma, kun pitäisi kylvää ensimmäiset siemenet. Ainakin chilit pitäisi kohta laittaa. Ajattelin tehdä sen viikonloppuna, mutta meidän pitää lähteä ensiviikon keskiviikkona Helsinkiin, ja tullaan vasta seuraavalla viikolla. Joten vähän kyllä pitää miettiä että kannattaako sittenkään vai pitäisikö vasta reissun jälkeen. Tosin silloin voi olla että se viivästyy vielä pidemmän aikaa, kun pojalla on leikkaus Helsingissä ja ei voi tietää taas että miten kipeä pikkuinen on sen jälkeen, joten voi olla että sitten ei aikaa olekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti