sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Uusi eteinen

Tehtiin tämän talon ensimmäinen remontti. Tai siis se tehtiin kyllä jo viime vuoden marraskuussa. Mutta viimeisteltiin vasta nyt (ai, mekö hitaita?!).
No ollaanhan me kyllä purettu yksi väliseinä (portaiden vierestä) ja tehty yksi aukko seinään (portaiden toiselle puolelle, jotta lämpö nousisi paremmin ylös) jo aiemmin, mutta niitä en nyt laske koska ne olivat vain purkamista.
Tässä talossa oli sellainen aika iso ongelma ettei oikein ollut eteistä. Siis olihan meillä kyllä tuulikaappi, mutta ei sinnekään sovi kuin parit kengät. Alkuun meillä oli vaatetanko portaiden alla, mutta se oli aika ruma ratkaisu, varsinkin kun kaikki näkyi suoraan olohuoneeseen. Eikä sitä tilaa (ainakaan järkevää sellaista) ollut siinäkään kovin paljon. Vähän aikaa ratkaisua tähän ongelmaan joutui miettimään, mutta jostain miehen kommentista sen kuitenkin keksin.
Eteinen tehtiin ulko-ovesta tultaessa oikealle. Aiemmin siellä oli osa keittiötä (varsinainen keittiö siis oven toisella puolella) ja suunnittelin että se rempataan edelleen keittiön osaksi, laitetaan säilytystilaa astioille ja pöytätilaa leipomiseen. Meillä kun todella pieni keittiö, eikä juuri ollenkaan laskutilaa, olisi sitä kaivattu kyllä kovasti, mutta kun nyt mietin niin onhan tuo tila ihan tehty eteiskäyttöön. Alla kuvassa näkyy millaiselta se näytti joskus syksyllä, hyvin sekalainen siis. Noista keittiötasoista ja kaapeista sain sitten kivan ompelupöydän yläkertaan, pakastin siirrettiin vaatetangon tilalle portaiden alle.


Tällainen siitä sitten tuli.


Nyt ei ihan menty tässä kohtaa sen ekologisimman vaihtoehdon mukaan, mutta joskus vaan täytyy saada nopeasti ja lompakkokin rajoittaa yleensä ikävästi. Siivouskomeronkin sain kaappiin, kun sellaistakaan ei oikein ollut.
Kalusteet ostettiin Jyskistä.
Vaatekaappi maksoi tarjouksessa 160€  (oikea hinta oli 229€)
Lipasto 140€ (199€)
Hattuhylly 24€ (64,99€)

Eivät niitä kaikkein kestävimpiä, lipasto oli sentään mäntypuinen (ei kylläkään kotimaista), mutta tulivat kuitenkin tarpeeseen ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Säästöä sentään tuli kun ostettiin alennuksesta. Lisäksi eteismattoa, meni yhteensä 3,5m, hintaan 6,90€/metri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti