tiistai 1. tammikuuta 2013

Uuden vuoden lupaukset

Vuosi vaihtui taas. Naapureiden kanssa ammuttiin muutama raketti ja sitten telkun töllöttelyä puolille öin (tosi eko vuoden vaihde).
Viime vuosi oli aika rankka, mutta silti ehkä elämäni paras vuosi.

Mutta sitten katse tulevaan. En ole enää moneen vuoteen tehnyt mitään uuden vuoden lupauksia, mutta nyt ajattelin jotain luvata. Tai ajattelin listata asioita mitä pyrin parantamaan tämän vuoden aikana. Lupaan siis kiinnittää näihin asioihin huomiota.
1. Pyrin vähentämään muovin kulutusta ja kiinnitän enemmän huomiota tuotteiden pakkauksiin.
Kovasti olen jo yrittänyt laittaa tavaraa pakastusrasioihin, pussien sijaan.

2. Remonttia tullaan tekemään ja myös siinä haluan kiinnittää huomoita materiaalien ympäristövaikutuksiin, laatuun ja panostamaan kierrätettyihin materiaaleihin.
Lisäksi ajattelin alkaa kirjaamaan remonttiin ja sisustukseen käytettyä rahaa ja niitä säästöjä joita saadaan ostamalla käytettynä, kunnostamalla ja myös alesta. Ja jos jotain voi jättää ostamatta. Toivon niiden eurojen motivoivan lisäsäästöihin.

3. Vaatteet. Aion jatkossa panostaa laatuun ja kestäviin materiaaleihin sekä ympäristöystävällisyyteen. Opettelen (juu, joudun todella opettelemaan) käyttämään rahaa laadukkasiin vaatteisiin, eli siis myös itseeni. Mietin myös jatkossa tarkemmin mitä todella tarvitsen.

4. Pyrin kuluvan vuoden aikana vaihtamaan viimeisetkin pesuaineet, meikit ynnä muut, vastaaviin luonnontuotteisiin (luonnonkosmetiikkaan) tai välttämään kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti