torstai 31. tammikuuta 2013

Mistäs niitä siemeniä sitten?

Pitäisi alkaa siemeniä tilata, mutta en kertakaikkiaan tiedä mistä minä ne tilaan tai ostan!
Vielä kun lajikkeitakin on niin tuhoton määrä että eihän niistä osaa valita. Olisi mukava saada kaikki samasta paikasta, mutta tuntuu että ei oikein onnistu. Lisäksi haluaisin luomua (se ei kyllä ihan ehdoton ole) ja suosisin mieluusti vanhoja perinteikkäitä lajeja.

Tiedän sentään jo mitä haluan ensi kesänä laitttaa kasvamaan. Piti pitäytyä kohtuudessa, mutta silti listasta tuli aika pitkä. Seuraavia olin kuitenkin ajatellut:
Peruna, porkkana, lanttu, punajuuri, parsakaali, kukkakaali, paprika, chili, tomaatti, avomaankurkku, sinappi, herne, kelta- ja valkosipuli. Lisäksi laitan varmaan salaattia ja joitain maustekasveja lisää.

Aloitin tällä viikolla mehiläisen hoitokurssin, joten saa nähdä tuleekohan meille ensi kesänä pikku pörriäisiä. Sekään ei kyllä näytä olevan ihan ongelmatonta, kun pesän paikan valinnassa on oltava tarkkana ja meillä ei ihan liioiksi asti taida olla hyviä pesäpaikkoja. Ja sitten vielä ne ensi kesän aikaan meidän pihalla pörräävät kaivinkoneet! Siis keväällä pitäisi aloittaa talon salaojien kaivaminen ja jossainkohti pitäisi tulla vielä vesiosuuskunnan jätevesiputkikin ja sitä kaivetaan aika isolle alueelle meidän tontille. Joten toivottavasti saadaan ensi kesänä hunajaa meille, mutta voi olla että siirtyy seuraavaan kesään. Nyt pitäisi malttaa odotella vaan pari viikkoa seuraavaan kurssipäivään, tämä kun on vaan joka toinen viikko kahtena iltana peräkkäin.

2 kommenttia:

  1. Hyötykasviyhdistys, Maatiainen, Exotic Garden... Niistä löytyy simeniä. Tykkäisin kyllä ostaa periaatteessa luomusiemeniä, mutta usein ostan sitten perussiemenet kuitenkin omasta lähikaupasta- tai lähimaatalouskaupasta. Tuolta Exotic Gardenista olen useana vuonna tilannut vaikka mitä, koska siellä on niin tavattoman laaja valikoima kaikkea. Kerään myös itse siemeniä, että ihan kaikkea ei tarvitse ostaa. Asiasta toiseen, olen yrittänyt löytää mehiläiskurssia, mutta huonoin tuloksin. Missä päin tämä järjestetään. Pitää varmaan yrittää suoraan tutustua johonkin tarhuriin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita olen itsekin selaillut ja päädyinkin sitten tilaamaan Isoäidin Kasvit kaupasta. Mutta en sieltäkään vielä kaikkia ostanut. Hyötykasviyhdistuksen kaupassa ajttelin käydä kun helsinkiin mennään vajaan kuukauden päästä, jos saisin sieltä sitten loput. Tuota Exotic gardenia olen paljon selaillut, mutta olen kuullut siitä hirveästi huonoa, niin en sieltä vielä tilannut. Siellä kyllä vaan on jotain mitä ei muualta saa. Noita mehiläisen hoito kursseja kannaattaa kysellä Suomen mehiläishoitajan liitosta (netissä näkyi joitakin kursseja), Kajaanissa on nyt siis tämä kurssi missä käyn ja ihan kansalaisopistolla järjestetään. Vaikka vasta kahtena päivänä olen käynyt siellä kurssilla, niin tuntuu kyllä että kannatti mennä, vaikka netissäkin on ihan kohtalaisesti tietoa. Kannattaa siis mennä jos vaan järkevän matkan päästä sellainen löytyy!

      Poista