sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Luonnollisempaa

Lupailin itselleni että vähentäisin pakkausjätettä. Ja niinpä kun tuli aika ostaa uusi suihkusaippua, päätin kokeilla palasaippuaa. Päädyin tällaiseen. Hypistelin myös lähellä tuotettua vuohenmaitosaippuaa, mutta tuoksu vähän epäilytti ja jotenkin vaan tuo kaura-sitruuna houkutteli enemmän. Ehkä kuitenkin kokeilen sitä seuraavaksi. Palashampootakin voisi ehkäpä myös kokeilla, kunha tuo nykyinen loppuu.

Vielä nykyäänkin käytössä olevat Urtekramin shapoo ja hoitoaine. Uutena kokeilussa Flow kosmetiikan palasaippuaa.

Lupailin myös vaihtavani viimeisetkin kemikaalit luonnonmukaisempaan malliin ja aiemminhan meillä on korvattu jo shampoo, hoitoaine, suihkusaippua, tiskiaine (kone ja käsi), pyykinpesuaine ja yleispesuaine. Itseasiassa juuri nuo hius tuotteet saivat minut tähän luonnonkosmetiikan maailmaan. Olin jo lueskellut aiemmin noiden kemikaalien haitallisuudesta, ja päätin katsastaa seuraavalla kerralla voisiko kaupasta (ihan marketti aineita olen aina käyttänyt) löytyä jotain parempaa, kun mitä aiemmin olin käyttänyt. Minulla oli ennen mielikuva että luonnonkosmetiikka on kauhean kallista ja sitä ei saa ainakaan tavallisesta kaupasta, mutta iloisena yllätyksenä löysinkin ihan marketin valikoimasta Urtekramin shampoota ja hoitoainetta, eivätkä edes maksaneet paljoa!
Niitä sitten otin kokeiluun. Alkuun tuntui ettei hius tullut kunnolla puhtaaksi, mutta en silti lopettanut niiden käyttöä (pihikin kun olen en tietenkään raaskinut ostaa uusia ennenkuin vanhat on loppu), ja niinpä vaan hius alkoikin tuntua paremmalta. Ei enää ollut kuivia joka suuntaan sojottavia sähköisiä hiuksia. Ennen tarvitsin päivittäin hiuslakkaa, enää en koskaan. Toki jos pitää saada joku oikeasti tukea kaipaava kampaus aikaan tarvitaan toki muitakin tököttejä päähän.
Shampoot ja hoitoaineet ovat siis hakanneet kemikaali kaimansa mennen tullen, mutta tiskiaineen kanssa on ollut vähän ongelmia. Rasva ei tahdo lähteä (ja se on oikeasti ongelma)! Olen tähän mennessä kokeillut kyllä vaan Ole Hyvän sitruuna-appelsiini käsitiskiä ja pesupähkinöistä tehtyä liuosta. Ole hyvä oli ehkä hieman parempi, mutta ei riittävän hyvä kuitenkaan. En kyllä tiedä voiko näihin luonnonmukaisiin saadakaan niin hyvää rasvanpoistoa kuin kemiallisiin, mutta vielä ei luovuteta!
Myös Ole Hyvän yleispesuaineeseen olen ollut tosi tyytyväinen, ei ole senkään tarvinnut kemiallisille pesuaineille hävetä.

2 kommenttia:

  1. Me olemme vuosia pesseet tiskit Ecoverin käsitiskiaineella, jo silloin kun meillä ei ollut konetta. Konetiskiaineeksi löytyi kokeilemalla parhaaksi Sonet. Sonettia löytyy 3kg:n sangossa ja se kestää ainakin meillä kuukausia. Myös tuo Ecover on riittoisaa ja rasva irtoaa ja sitä löytyy ainakin meidän pikkuruisesta K-marketista.

    VastaaPoista
  2. Itsekin ostin nyt tuota ecoverin käsitiskiä, kun vähän nettiä tutkin. Ja hyvin on toiminut. Konetiskiaineita en ole ehtinyt kuin yhden kerran kokeilla, ostin ecoverin tabletteja, mutta muutettiinkin sitten tähän taloon ja tiskikone piti laittaa pois, kun se ei tuohon meidän pikkuruiseen keittiöön sopinut. Nyt kyllä odottaa kellarissa uusi kalustepeitteinen astianpesukone, pitäisi vaan alkaa tuo keittiö remppaamaan! Ja jostain siihen sitä aikaa keksimään.

    VastaaPoista