maanantai 5. marraskuuta 2012

Jätejupinaa lisää (ja vähän muutakin)

Toisin kuin aiemmin meinasin, lajitellaan meillä edelleen jätteet tarkasti. Itse asiassa on tullut yksi kategoria lisää: Palavasta jätteestä on tullut laitospolttokelpoinen muovi ja itse poltettavat jätteet. Jätekeskukseen ei siis saanutkaan viedä palavaa jätettä ilmaiseksi vaan ainoastaan laitospolttokelpoista muovia. Loput (paperit ja sellaiset mitä ei voi esim likaisuutensa vuoksi viedä omiin keräyspisteisiinsä) poltetaan kotona, joukossa on kyllä vähän muoviakain satunnaisesti. Niitä jätteitä mitä kotona poltetaan syntyy onneksi tosi vähän, ja ovat yleensä laadultaan sellaista että kelpaavat hyvin sytykkeen virkaan.
No yhdessä asiassa en ole onnistunut, nimittäin jätteen vähentämisessä. No enpä ole siihen kyllä nyt jaksanut panostaakaan, mutta kyllä se on aika kauheat määrät mitä esim sitä muovia syntyy. Siis kaikki on kääritty myoviin. En oikein tiedä, että mistä kohtaa sitä koittaisi alkaa vähentää. Muuten kuin vähentämällä ruoan määrää.
Emme toki osta kaupasta yleensä esim. niitä pieniä jogurttipurkkeja vaan aina niitä kartonkisia isompia purkkeja. Tällaisia pikkujuttuja ollaan kyllä jo huomioitu, mutta silti.
Yhden sentään keksin mihin täytyy seuraavaksi panostaa. Nimittäin kestohedelmäpussit. Muovisia kyllä kuluu aika paljon. Minulla olikin josku tarkoitus tehdä niitä ja sain ommeltuakin muutaman, mutta niistä tuli aivan liian pieniä ja jäivät käyttämättä. Minulta saattaisi ehkä vielä löytyä sopivaa kangasta, jos edes yhden saisin alkuun tehtyä. Siinäpä siis seuraava tavoite!

Olen muuten kovasti pähkäillyt noita pakastus hommia. Noita pakastuspusseja kuluu myös aika paljon, kun laitetaan marjoja pakkaseen ja mitä sinne nyt meneekään. Tokihan ne voisi laittaa pakastusrasioihin, joita voisi käyttää sitten uudelleen, mutta ne vievät aika tavalla enemmän tilaa. Ja se taas tarkoittaisi että pitäisi olla isompi pakastin. Mikä lie sitten järkevää.
Tämä oli mielessä vähän nyt siksikin että menimme tilaamaan puolikkaan possun ja se pitäisi saada mahdollisimman pieneen tilaan mahtumaan.

Oli muuten tänään kasvissose päivä ja oli aivan ihanaa pitkästä aikaa, ehdottomasti tehtävä useammin!

Täällä kävi taas melkein jo talvi ja lunta tuli lauantai sunnuntai välisenä yönä joku kymmenen senttiä. Päästiin siis vääntämään nämä hurjan hienot lumiukot. Harmi vaan että koko sunnuntain ja näköjään tämän maanantainkin on satanut vettä, eivätkä ukot ole enää kovin tunnistettavia, lumikasoja tuossa pihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti