tiistai 28. elokuuta 2012

Syysmietteitä

Jouduin tässä etsiskelemään netistä kauppaa josta löytäisin laudeliinapellavaa. Siis sellaista valmiiksi oikean levyistä. Mieheni teki meille uudet lauteet saunaan ja meidän entiset laudeliinat on sinne aivan liian lyhyitä. Aiemmin sitä on ollut myynnissä kangastukussa, mutta eipä ollut enää, siksi siis jouduin etsimään itselleni uuden kaupan.
No kannatti etsiä (tai siis ei todellakaan kannattanut etsiä, lompakko ei tässä kohtaa kiitä), löysin kaupan jota en ollutkaan aiemmin huomannut, Ompelun Ihanuus. Tilaukseen lähtee kyllä muutakin laudeliinapellavan lisäksi.

Tässä on nyt vierähtänytkin pidempi tovi ilman käsitöitä, ja alkaa olla jo eroahdistusta (ja siksi ei ainakaan kannattaisi surffailla missään kangaskaupoissa), liekkö johtuu sitten näistä pimenevistä syysilloista. Tiedossa tosin ei ole ensi alkuun kuin verhojen päärmäämistä, se ei ole ihan sitä kaikkein mielekkäintä hommaa, mutta juuri nyt kaikkein tarpeellisinta (meillä ei ole vieläkään alakerrassa yhtään verhoa, ikkunoita löytyy kuitenkin 6kpl ja jopa kangasta viiteen niistä).
Odottamassa olisi myös lastenvaatteita pussillinen, siis keskeneräisiä, ja miehelle housut, sellaisia valmiiksi leikattuja. Nillä miehen housuilla ei nyt ole niin hirveä kiire, mutta lastenvaatteitten kanssa uhkaa kyllä kohta käydä niin, että eivät enää sovi kunhan joskus valmistuvat.

Vaikka kesä on aina ihana ja harmittaa kun se loppuu, on myös toisaalta aivan ihanaa kun tulee syksy ja sitten talvi. On ihanaa kun tulee pimeää(!) ja saa polttaa kynttilöitä ja kääriytyä villapeittoon.
En tiedä voisinko asua missään muualla kuin Suomessa (no ehkä Ruotsissa tai Norjassa), olen vaan niin vahvasti neljän vuodenajan ihminen. Ainut mistä en pidä on loska, se tyhmä, harmaa, likainen märkä ja kylmä loska. Siksi siis ymärrän niitä ihmisiä jotka vihaavat talvea, niitä ihmisiä jotka asuvat siellä kehä kolmosen sisäpuolella. En minäkään pitäisi talvesta jos siellä joutuisin asumaan. Tämän taas muistin kun kävin viime talvena tammikuussa Helsingissä, oli se vaan ankeaa.
Mutta tervetuloa syksy ja talvi (ja joulu)!
Tervetuloa ruska ja valkoinen talvi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti