keskiviikko 22. elokuuta 2012

Syys touhuja

Vähän on ollut nyt hiljaisempaa, mutta siihen on kyllä ollut ihan pätevä syy. Ensinnä viikko vierähti Helsingin päässä, kun nuorempi poika oli siellä leikkuksessa. Kaikki hyvin sillä saraa ja nyt mennään taas vähän eteenpäin.

Toisekseen nyt on ollut ihan kauheita kiireitä pihatöiden osalta. Onnekseen mieheni piti nyt kolme viikkoa lomaa, että ollaan saatu jotain hätäisesti aloitettuja projekteja etenemään.
Tarkoitus oli ensi kesänä saada niitä kanoja, perunaa, porkkanaa ja sipuleita ja perus kasviksia. Piti tehdä se kanala ja väliaikainen kasvihuone. Ei taida tulla mitään.
Traktori pitäisi saada tai joku edes kyntämään meille pieni pelto. Ei noita pusikoita kyllä kukaan käsin raivaa. Sitten toinen iso ongelma on etten tiedä minne ne perunat ja porkkanat laittaisi. Hyviä paikkoja olisi kyllä moniakin, mutta. Meille tulee ensi vuonna vesiosuuskunnan kautta paskaputki. Enkä minä tiedä mistä ne sen kaivaa. Kun se voi tulla vielä tuosta meidän pihan poikki tuonne naapureillekin. Ja jos ne vetää sen meidän pihan poikki, niin se todennäköisesti tulee siitä mistä minä ajattelin sitä peltoa. Että ei ole kovin hyvä jos sinne keskelle perunapeltoa tulee ensi kesänä sellainen jumalaton kaivinkone, niin saattapi olla että perunat ei siitä ihan hirveästi hyvää tykkää. Saatika muutkaan kasvit.
Vähän ketuttaa kyllä kun halusin jos ensi kesänä kellariin jotain omaa evästä laittaa. Toisaalta ehkäpä se maltti on valttia tässäkin.
Mutta ei me kuitenkaan ihan tyhjin käsin jäädä, eipä jääty tänäkään vuonna vaikka mitään ei oikeastaan olla tehtykään. Tontilla kuitenkin oli marjapensaita. Vajaa sankollinen punaherukoita, viitisen litraa mustaherukkamehua, kourallinen mansikoita, toinen vadelmia, kaksi karviaisia (jos loputkin ehtii kypsyä). Pihlajanmarjojakin saisi jos niitä haluaisi kerätä. Mustikoitakin saatiin ihan omalta metsäpalstalta, mutta nyt kävi niin harmillisesti, ettei ole oikein aikaa eikä jaksamista ollut, joten mustikoita on vain puolisankollista pakkasessa. Ainakin kaksi niitä olisi tarvittu.
Kaikenkaikkiaan varsin kenhnosti meillä siis marjojakaan on talven varalle, mutta ei voi mitään, ensi vuonna erilailla sitten.

Syksy tuli muuten hieman varkain tänä vuonna. 8.8 lähdettiin Helsinkiin ja viikon päästä tultiin takaisin. Lähtiessä oli kesä ja tullessa syksy. Sillä tuli hieman kiire noiden pihatöiden osalta, mutta jospa se siitä. Kesällä sitten lisää.

Se piuha millä saa noita kuvia koneelle on edelleen hukassa, kuvia ei siis ole tulossa.
Kirppisteltykin on edelleen ja tavaraa löydettykin, mutta niistä ei nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti