torstai 26. heinäkuuta 2012

Saunanraikkaana

Kohta kaksi viikkoa ollaan majailtu täällä uudessa kodissa ja vasta tänään saatiin sauna pestyä käyttökuntoon.
Ja kyllä kannatti pestä! On se vaan ihan toista luokkaa saunoa puusaunassa (siis, anteeksi, puulämmitteisessä saunassa), varsinkin meidän edellisen kodin sähkökiuas-kamaluksen jälkeen.

No nyt on hyvä olla saunanraikkaana.
Se on muuten jännä että en ole pitkään aikaan enää tuntenut itseäni puhtaaksi kuin saunan jälkeen. Siis ei minulla toki likainen olo ole muulloinkaan (jos siis en ole erityisen likainen), enkä yleensä koe tarvitsevani peseytyä kuin joka toinen päivä jos en ole mitään erityisen hikistä tai muuten likaavaa hommaa tehnyt.
Mutta se tunne saunan jälkeen, no on vain saunan jälkeen. Iho tuntuu ihan oikeasti puhtaalta, suihkussa tai kylvyssä ei vaan saa ihoa niin puhtaaksi.
Muutoinkin olen koittanut vähentää sitä kauheaa kemikaaleilla itsensä kuuraamista, tässä olen jo päässyt kokonaan luonnonkosmetiikan pariin, eikä käytössä ole muutoinkaan kuin shampoo, hoitoaine ja suihkusaippua. Aloitin kokeiluni (ilokseni ihan tavan marketista löytyvällä) Urtekramin tuotteilla, jotka ovat kyllä olleet hyviä, eivätkä edes kallita. Nyt kokeilin uutena hoitoaineena Ole Hyvä- sarjan mustikka-vadelma-mansikka hiushoiteella, se kun on sentään kotimainen. Oli kyllä vähän pettymys, jotenkin jää tunne että olisi sama kun ei käyttäisi ollenkaan. Tuoksu on sentään aika karkki, mutta en taida ostaa enää.

Mutta nyt meillä on onneksi ilo ja mahdollisuus saunoa useammin. Sähkökiuasta ei vaan raaskinut lämmittää kuin kerran viikossa. Lämmitykseen kun meni jo 40-45min ja siihen päälle kahdessa vuorossa saunomiset niin ei vaan raaskinut. Vaikka eihän se puukaan ilmaista ole (paitsi ne mitä omasta metsästä saadaan).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti