maanantai 30. heinäkuuta 2012

Pikaisesti jotain ja säilömistä

Kiirettä on pitänyt viime aikoina. Vaikka mitään en kyllä ole oikeastaan saanut aikaiseksi.
Paitsi tänään, aivan tappo helteestä huolimatta. No oli vähän pakkokin kun eilen illalla saatiin 15kg mansikoita. Pakkaseen menevät pussitettiin ja perattiin jo eilen (meinattiin joutua tekemään se romanttisesti kynttilänvalossa, mutta sähköt palautuivatkin sitten ja itse asiassa ilmakin kirkastui sen verran että mitään sen kummempia valoja ei edes tarvittu). Hillon menevät saivat odottaa tälle päivää. Ei vaan yksinkertaisesti jaksanut enää yöllä alkaa keittelemään mitään hilloja.
Minulla oli itse asiassa tarkoitus tehdä hillot tänä vuonna täysruokosokeriin, mutta rahallisista ja ajallisista syistä päädyin kuitenkin tuttuun ja turvalliseen hillosokeriin, ihan siihen valkoiseen. Toivottavasti sitten ensi vuonna.
Kokeilin tänä vuonna kuivata ensimmäistä kertaa mansikoita. Leikkasin ne n. 2-3mm siivuiksi ja laitoin sähkökuivuriin. Olivat helppoja ja aika nopeita kuivata, ja hyviä tuli! Mielessä oli vähän tehdä mansikka vanilja suklaata (se fazerin on aivan ihanaa, mutta en erityisemmin enää pidä maitosuklaasta, tummaa sen olla pitää). Viipaleet olisivat ehkä saaneet olla myös hieman paksumpia, niin eivät olisi sitten olleet niin paperin ohuita.
Niin ja raparperipiirakankin jaksoin pyöräyttää, tuli oikein luomu versio, kun raparperit oli omasta maasta ja muut luomua.

Ehdin käydä kirppistelemässäkin viikonloppuna (lauantaina), vaikka ensin näytti että en ehdi (enkä jaksa) käydä ollenkaan. Taas löytyi ostettavaa. Itselle löytyi neule poolopaita, sitten syksyä varten 3e. Nuoremmalle 2 bodya, taisi olla 1e/kpl. 2kpl Kermansaven Heinä-sarjan ruokalautasia 0,80e/kpl (ja vielä leimallisia!). Vanha Brion puinen auto 0,50e. 2 pientä kirjaa yhteensä 1,10e (lapsille siis). Sekä pala kangasta 0,50e.Taaskaan ei tullut kuvia, mutta nyt ei voi syyttää minua (eikä laiskuuttani), tällä kertaa pistän sen mieheni piikkiin. Otin kyllä ostoistani kuvan, mutta ei vaan täältä kämpästä löydy johtoa jolla saisin ne puhelimestani tietokoneelle. Että näin tällä kertaa. Ehkäpä lisään kuvan kunhan se johto löytyy. (Lisäsin nyt kuvan kun se johtokin löytyi)

Tämä oli nyt muutenkin vähän tällainen pika postaus, kun ei oikein ole ollut aikaa kirjoitella, vaikka aihetta olisi ollutkin. Jospa sitä taas loppuviikosta olisi paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti