maanantai 4. kesäkuuta 2012

Ei enää purkkiruokaa, kiitos!

Taas näkyi Helsingin Sanomissa olevan juttua säilykkeistä ja bisfenoli A:sta, tuosta vähän pahamaineisesta kemikaalista joka on melko vasta kielletty ainakin tuttipulloista. Niin senhän jo toki tiesin entuudestaan, että sitä löytyy noista säilyketölkeistä, enkä siksi ole kovin mielellään antanut tonnikalaa tai ananasta (tölkistä) tuolle vanhemmalle lapselle, ehkä ei ole kovin viisasta syödä niitä itsekään.
Päätettiin vähän aikaa sitten mieheni (tämä siis mieheltä joka ennen söi hyvinkin paljon tonnikalaa ja nimen omaan purkista) kanssa luopua kokonaan tonnikalasta, ei tuo tonnikalan syöminen nyt niin ekologistakaan ole ja saati sitten näköjään terveellistä.
Saa nyt siis kyllä jäädä muutkin säilykkeet, lähinnä siis ananas ja hernekeitto.
Hernekeiton teko nyt onnistuu helposti itsekin, mutta olisi kiva jos ananasta löytyisi edelleen aina kaapista, kun se ei tuoreena kovin kauan säily ja meillä nyt ei niin paljon kerralla yleensä ananasta mene että kokonaisena se käytettäisi.

Mitenhän lie onnistuisi sitten ananaksen säilöminen esim pestyihin pilttipurkkeihin? Kokeilinkin tässä jokunen päivä sitten umpioida pestyä pilttipurkkia (no siis itse asiassa se oli kyllä Semperin vastaava purkki), mutta se ei kyllä onnistunut. En tiedä olisiko se pitänyt olla täydempi, vai oliko vaan huonosti suljettu, mutta ei umpioitunut (liekkö tuo nyt ihan oikea termi..)
Mitenkähän muutenkin tuo ananaksen säilöminen onnistuisi kuumentamatta ananaksia, tosin eikös ne säilyketölkitkin kuumenneta kun ne on suljettu (ainakin tonnikala).

Täytyypä kyllä ottaa selvää tuo ananaksen säilöminen, miten ja mihin se olisi hyvä tehdä, jotta saadaan jatkossakin ananasta helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti